bezár
 

art&design

2010. 01. 20.
Gazdagsági Válságkezelő Csomag ©
- sokan nem tudják, milyen érzés -
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A válság lassan lecseng, de nem utórengések nélkül. A világban számos réteget érzékenyen érintett, és nélkülözésre, lemondásra késztette őket. Vessünk egy kendőzetlen pillantást az alábbi rétegek károsultjaira és érezzünk együtt... valamint nyúljunk mélyre a zsebünkbe és segítsünk!
Ahoj! Dr. Horowitzky B. Botond vagyok, ügyvéd. A válság engem is elért, és 500 milliárdos vagyonom jelentősen megcsappant.

És hogy tud Ön segíteni? Könnyedén! A visegrádi hegyekben áll a második kastélyom, és termosztátos lett az emeleti jakuzzy. Ki kell cserélni, ami nem olcsó dolog. Aztán itt van az ex-nejem, akit szintén ki kell fizetni, de lehet, hogy inkább lelövetem, és thai kurvákra szórom el a részét. Szomorú a történetem: 400 milliárdos vagyonom miatt a politikus barátaim elfordultak tőlem, a maffiakapcsolataim is visszahúzódtak, így már csak Önre számíthatok. Ha van szíve, és egy kis aprója…

alternatív koldulási kísérletek - public art

 

Hy! Angela Shwedenmerkantil vagyok. Nincs egy kis aprója nagyon? Csak arra kell, hogy haza tudjak menni Las Vegasba szerencsejátékozni és piálni. Már majdnem eljátszottam a férjem szállodaláncát, ezért letiltotta az AmEx platina kártyámat is. Hallgasson a szívére és szánjon meg egy-két milkával. Vagy cigivel. Vagy néhány GeneralRothor részvénnyel…mindegy.

alternatív koldulási kísérletek - public art

Üdvözlöm! Hans Dietrich Göbbels vagyok, berlini plasztikai sebész. A Saint Tropezi öbölben ringatózik a harmadik, vadiúj jachtom (KingStreem X-Type 6000-es, tölgyfa borítás, TX motor! gyönyörű, mint az álom) és épp a minap hibásodott meg benne a fedélzeti szintező és a konyhai tűzhely. Az előbbire talán még össze tudom kaparni a lóvét, de a beépített tűzhely már macerásabb, ugyanis egyedi méretei miatt külön kell rendelnem és legyártatnom.  

Gusztustalanul megnyertem már néhány műhibapert, és most megnyerem Önt is!

alternatív koldulási kísérletek - public art

Napot! Daniel Kurt Leacock vagyok. Amíg még megtehettem, bróker szüleim pénzén csavarogtam a világban, de a válság nekem is odab*szott. Éppen a nepáli túrámra csomagoltam, amikor az alkomornyik szólt, hogy csengettek. Kinéztem az ablakon, és ott állt a Válság. A nepáli túrámhoz szeretném kérni nemes adományát, amit előre is köszönök.
Kalandorok ne kíméljenek.

Mindenütt jó, de nem jobb otthon!

alternatív koldulási kísérletek - public art

Trója Dániel Valentin Roland vagyok, bűnöző. A válság miatt kevesebb dolgot tudok elcsórni az emberektől, mert az arany a zaciban van, a készpénz pedig lekötve. Már a gyerekeket sem tudom lecsapni a zsebpénzért, mert ők is annyira keveset kapnak, amiért még az utcára sem érdemes kimennem. Uram/Hölgyem! Ha Önnek van felesleges lóvéja, adja nekem, vagy legalább hagyja nyitva estére a lakást (netán felejtse a kocsiját, járó motorral az utcán.)

alternatív koldulási kísérletek - public art

nyomtat

Szerzők

-- Rimóczi László --


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Luca Guadagnino: Challengers
Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Alex Garland: Polgárháború


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés