bezár
 

gyerek

2009. 10. 07.
Családi nap és jótékonysági koncert hátrányos helyzetű gyerekekért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jobb velünk a világ címmel a hátrányos helyzetű emberek megsegítésére szervezett jótékonysági koncerten vehetnek részt az érdeklődők vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában. A közönség autentikus roma zenei csoportokat, sérült előadókat és a Nemadomfel Együttes műsorát is hallhatja.
A jótékonysági rendezvény célja a Borsodban élő, hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő programok létrehozása. A szervezők olyan napköziket szeretnének életre hívni az aprófalvakban, ahol a legszegényebb sorban élő kisgyermekek megtanulnak a többi között bízni egymásban, önmagukban, célokat kitűzni és küzdeni azokért. A tervek szerint a program elsőként a Borsod megyei Szendrőládon indul, amely lakosait tekintve a legfiatalabb átlagéletkorú település az országban - tájékoztatta a szervező Nem adom fel Alapítvány hétfőn az MTI-t.

Szombaton 15 órától Ökumenikus Istentiszteleten vehet részt a közönség a Szent István bazilikában. Vasárnap 14 órától táncház, kézműves-foglalkozások és tematikus dokumentumfilm-szemle szórakoztatja a családokat. Az érdeklődők megtekinthetik Simon András grafikusművész kiállítását, majd sérült, illetve roma származású kézművesek által készített használati- és dísztárgyakat vásárolhatnak. A kiállított képek és a különböző tárgyak megvásárlásából befolyt összeg is hozzájárul a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő program megvalósításához.

A koncert 18 órakor kezdődik, fellép a többi között a Nemadomfel Együttes, a Bolyki Brothers, a 4 for Dance, Lovasi András, Oláh Ibolya, Deák Bill Gyula, Takáts Tamás, Ferenczi György, Tóth Vera, Szabó Leslie, a Roll Dance, a Villon Trió és a CseppSzínház.

A Befogadó Szeretet program keretében a rendezvényre, a vidéki plébániák küldötteiként érkező cigány gyermekeket és felnőtteket budapesti családok látják vendégül, hogy személyes kapcsolat alakulhasson ki a helyzet megváltozásáért tenni akaró cigány és nem cigány emberek között.

Idén az árva gyerekek és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány már nem mint kedvezményezett, hanem mint szervező vesz részt a programban. A 2008-as jótékonysági eseményen - amelyet a Nemadomfel együttes értelmi fogyatékossággal élő tagjai szerveztek, hogy ép társaikon segítsenek -, több mint 8000 ember vett részt, aminek eredményeként az erdélyi árva gyerekek több mint 11 és fél millió forintot vehettek át. A sikeren felbátorodva a Jobb velünk a világ programot idén a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére indítják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés