bezár
 

színház

2017. 01. 12.
Véget ért Dima karácsonya, az elmúlt évek legsikeresebb karácsonyi előadása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
41 nap alatt csaknem 70.000 néző láthatta a kis Dimitrij által porondra álmodott csodavilágot, melyben az emberek szárnyalnak a levegőben, az elefánt fejen áll, a vadállatok pedig szelíden és békésen élnek. Az állatszámok mellett zsonglőr- és akrobataprodukciók, valamint görgő-, rúd- és levegőszámok kápráztatták el a közönséget.

A műsorban az ukrán Alex Mruz az egyensúlyérzékével ejtette ámulatba a nézőket, míg az öt kubai artistaművész alkotta Flying Havana a magasban bemutatott bizalomjátékával nyerte el a közönség elismerő ovációját. A produkcióban fellépő nagysikerű külföldi előadók mellett látható volt a Trio Power Line nevezetű háromtagú magyar erőemelő csoport lélegzetelállító mutatványa, Komenda Zsófia lenyűgöző levegő-rúdszáma, valamint a Baross Imre Artistaképző diákjaiból álló High5 nevű formáció Men In Black című gumiasztalszáma is, mellyel októberben elnyerték a wiesbadeni XXV. Európai Ifjúsági Cirkuszfesztivál aranyérmét és közönségdíját. A műsor megkoronázásaként a kis Dima az édesanyjával, az édesapja által alátámasztott, hihetetlenül magas perzs tetején mutatott be lélegzetelállító mutatványokat, melyekkel a család már meghódította az egész világot, s ezúttal a magyar közönség szívébe is belopta magát.

Szkéné színház

statisztika

A Dima karácsonyának 67 előadását töretlen siker övezte, s mintegy 60%-a teltház előtt zajlott. A Fővárosi Nagycirkusz jótékonysági céllal összesen 900 hátrányos helyzetű embernek - köztük 400 mélyszegénységben élő gyermeknek - adott lehetőséget a felhőtlen kikapcsolódásra. Decemberben vakok és gyengénlátók 150 fős csoportja vehetett részt egy – a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, Fekete Péter által narrált – előadáson. Immáron 12. alkalommal, 2016-ban is a Nagycirkusz adott otthont a Fényszóró Kulturális Alapítvány Karácsonyi Gálájának, mely szintén a nehezebb sorsú embereket gazdagította felejthetetlen élménnyel. A Fényszóró Gálára az ország számos pontjáról érkeztek fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek, akik az eseményt követően a cirkuszi műsort is megtekinthették.

A Dima karácsonya című előadás újabb tökéletes példája a cirkuszművészet megőrzésére és egyben megújítására vonatkozó törekvéseknek, ezért a sok munkával és eredményekkel teli 2016-os év méltó lezárásaként tekinthető.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Alex Garland: Polgárháború
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés