bezár
 

film

2017. 02. 18.
Berlinale – Enyedi Ildikó filmje tarol, Török Ferenc közönségdíjas
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ filmkritikusait tömörítő FIPRESCI, az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói zsűrije is a magyar versenyfilmet, Enyedi Ildikó Filmalap támogatással készült Testről és lélekről című alkotását díjazta szombat délben a berlini nemzetközi filmfesztiválon. Török Ferenc 1945 című filmje harmadik díjat nyert a közönségszavazáson. A 67. Berlinale hivatalos díjainak átadóját ma este tartják.

A független zsűrik már délben, a Berlinale hivatalos díjainak szombat esti átadója előtt megtartották díjátadó rendezvényüket.

A nagy presztízsű fesztiválon múlt héten kiemelkedő sikerrel bemutatott magyar filmet, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását ítélte a legjobbnak a filmkritikusokat tömörítő FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) zsűri. A tekintélyes díjról Alin Tasciyan török, Dubravka Lakić szerb és Denise Bucher svájci filmkritikusokból álló zsűri döntött. A kritikusok mellett a hattagú nemzetközi ökumenikus zsűri is a Testről és lélekrőlt méltatta a legjobb versenyfilm díjával, továbbá a Berliner Morgenpost olvasói zsűrije is a magyar filmet díjazta. Enyedi Ildikó személyesen vett át a díjakat Berlinben.

Enyedi Ildikó FIPRESCI

Enyedi Ildikó a FIPRESCI díjával

A Testről és lélekről egy igazi szerelmesfilm, melyben két zárkózott ember az álmaikban szarvasként találkozik. Enyedi Ildikó alkotása lesz a közelgő Magyar Filmhét nyitófilmje, majd március 2-ától vetítik a hazai mozik a Mozinet forgalmazásában.

Török Ferenc 1945 című filmje, melyet nagy sikerrel mutatott be a Berlinale Panorama programja, a közönségszavazatok alapján a harmadik díjat nyerte el. Az 1945 augusztusának egyetlen napján játszódó történelmi film témája a második világháború utáni újrakezdés a vidéki Magyarországon.

Az 1945 a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon lesz először látható április elején.

Török Ferenc

Török Ferenc portréja a filmhez illő fekete-fehérben

 

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés