bezár
 

art&design

2020. 12. 09.
Angol nyelvű kiadvány a magyar fotográfia nemzetközi megismertetéséért
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Review of Hungarian Photography címmel jelent meg angol nyelvű kiadvány a magyar fotográfia nemzetközi ismertségének növeléséért.

A Review of Hungarian Photography célja, hogy szélesebb körben, a nemzetközi közönség számára is ismertté tegye a Magyarországon dolgozó fotográfusok és fotós szakírók munkáit- olvasható a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Fotóművészet magazint kiadó Kortárs Művészeti Alapítvány évente megjelenő, angol nyelvű folyóiratának a cikkei, interjúi és tanulmányai a magyar fotográfia sokszínűségét és sokrétűségét tükrözik.

A Capa Központ szerkesztő csapatának - Csizek Gabriellának, Gáspár Balázsnak, Gellér Juditnak és Mucsi Emesének -, valamint a Fotóművészet főszerkesztőjének, Surányi Mihálynak a válogatásában megjelenő folyóirat első számát a Fotóművészet magazinban 2017-ben és 2018-ban megjelent írásokból állították össze. 

A közleményben Gellér Judit szerkesztőt idézik, aki elmondta: a cikkek, interjúk és tanulmányok kiválasztásakor az volt a céljuk, hogy a magyar fotográfia sokszínűsége és sokrétűsége szélesebb körben is megismerhetővé váljon. Fontos szempont volt, hogy a nemzetközi színtéren már ismertebb alkotókról újonnan felfedett tények és történetek jelenjenek meg, mint például André Kertész naplórészletei, a Pécsi Műhely vagy a Munka-Kör fotócsoportjának tevékenysége.

Mint kiemelte, kortárs alkotók -többek között Benkő Péter, Korniss Imre, Kudász Gábor Arion, Ősz Gábor, Szabó Dezső, Telek Balázs - és a feltörekvő fiatal művészek munkáinak bemutatása, műgyűjtőkkel vagy épp a Fortepan online fotógyűjtemény alapítójával készített interjúk; kiállításkritikák és beszámolók az egyetemi diplomavédésekről egyaránt szerepelnek a válogatott cikkek között. 

„Bízunk abban, hogy ezekben a tanulmányokban megmutatkozik a magyar fotográfia kiváló múltja és izgalmas jelene. Az olvasók pedig nem csupán hasznos tudás birtokába kerülhetnek, hanem érdekes és egyben élvezetes olvasmányokhoz is jutnak.” mondta Gellér Judit.

A kiadvány online ide kattintva érhető el.

Címlap

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés