bezár
 

film

2008. 05. 16.
Indiana Jones egy archeológiai társaság vezérkarában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indiana Jones egy archeológiai társaság vezérkarában A világ leghíresebb - mozihős - archeológusát, Indiana Jonest megtestesítő Harrison Fordot beválasztották az Amerikai Archeológiai Intézet (AIA) igazgatótanácsába.
Indiana Jones nagy szerepet játszott az archeológiai feltárások iránti érdeklődés élénkítésben - méltatta a filmhős érdemeit Brian Rose, az AIA elnöke.

A bostoni székhelyű szervezet az archeológiai feltárások és kutatások, valamint az archeológusképzés támogatásával és a régészeti leletek megőrzésével foglalkozik. Tevékenysége az egész világra kiterjed.

"A múlt megértése hozzájárul a jelen és a jövő kérdéseinek megoldásához" - fogalmazott hivatalos közleményében a 65 éves színész, akinek legújabb Indy-kalandját, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmet a világpremierrel egyidejűleg, május 22-én mutatják be a magyar mozik.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés