bezár
 

gyerek

2018. 12. 22.
Te hogyan folytatnád? - A Blahánál
Mészöly Ági része
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Arra kértünk öt gyerekirodalmi szerzőt, hogy vegyen részt egy kis játékban, és folytassa a dőlt betűvel írt szövegrészletet, ahogy kedve tartja. Tíz-húsz mondatot kértünk, amelyből majd kibontakozhat egy történet, ugyanis az így alakuló szövegeket továbbküldjük ismét öt szerzőnek, és így tovább. Elsőként Mészöly Ági folytatását olvashatjátok.

Futott, ahogy bírt. Kerülgette a járókelőket, közben igyekezett a járdán maradni. Csak akkor lassított, amikor meglátta a lányt. Megállt, és hátát egy ház falának vetve megpróbálta összeszedni a gondolatait. Tudta, hogy nem halogathatja tovább, már így is túl sokáig várt. Benyúlt a nadrágzsebébe és megnyugodott, az apró tárgy még mindig ott lapult. Elindult a lány felé, de ebben a pillanatban megkocogtatták a vállát...

- Memóriakártya vagy pendrive? – kérdezte tőle lihegve egy nála talán pár évvel idősebb, nyúlánk, szénfekete hajú srác.

- Honnan a francból…

- Mindig ezt csinálja… szomorúan üldögél a villamoson, körülöleli a bánat, mint egy nagy fekete kendő… közben olyan szép, hogy az már szinte fáj. Észre sem veszi, hogy már három megálló óta le sem veszed róla a szemed, aztán egyszer csak felpattan, és leugrik. A Blahánál.

- A Blahánál – ismételte, mint egy robot, és egyre kevésbé értette az egészet. A feketehajú, mintha csak ott lett volna a négyeshatoson, pontosan tudott mindent.

- Csak nézed a hűlt helyét, aztán észreveszed a cuccot az ülésen. Mintha a zsebéből esett volna ki. Odaugrasz, összeszeded, mintha kincset találtál volna. Egy pillanatig tétovázol, aztán mielőtt kihúzna a szerelvény a megállóból, leugrasz te is. Egy pillanatra kétségbeesel, hogy elvesztetted szem elől, de aztán felfedezed, az áruház felé gyalogol, utánaindulsz hát, de közben egyre azon jár az eszed, vajon miféle kincs juthatott a kezedbe… talán fényképek, titkos levelezés, amatőr pornófilm? Szóval elindulsz utána, de időnként eszedbe jut, mi lenne, ha mégis inkább hazamennél, és megpróbálnád meglesni ennek a gyönyörű lánynak a titkát. Aztán mégis győz a becsület. És persze a remény, hogy mint szerencsés megtaláló… de felejtsd el. Add ide azt a vacakot, én majd lerendezem a dolgot.

- De miért adnám? – kérdezte, és önkéntelenül megszorította a zsebében a pendrive-ot.

- Mert elhiszed, hogy mindenkinek jobb lesz így – mondta komoran a srác.

 

A szerző fotóját Bach Máté készítette, a fejléckép forrása: pixabay

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kortárs ifjúsági és YA irodalom a középiskolában
Beszélgetés Az önbizalom kódja lányoknak című könyvről az őszi Margó Fesztiválon
Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére

Más művészeti ágakról

irodalom

Kidobni a metafizikát Kidobni a metafizikát
Kritika Purosz Leonidasz „Egy férfi sosem hagyja félbe” című kötetéről (Magvető, 2019)
irodalom

Súlytalanul nehezedik Súlytalanul nehezedik
Moesko Péter, Megyünk haza, Műút, 2019.
irodalom

Lehet igazad úgy is, hogy oda se nézel Lehet igazad úgy is, hogy oda se nézel
Kiss László–Bérczesi Róbert: Én meg az Ének. Behúzott szárnyú felfelé zuhanás, Budapest, Athenaeum, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés