bezár
 

gyerek

2019. 01. 27.
Francia képregények jártak Magyarországon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Francia képregények jártak Magyarországon A híres Angoulême-i Nemzetközi Képregényfesztiválhoz kapcsolódva a Budapesti Francia Intézet és a Magyar Képregény Szövetség szentelt egy napot a frankofón képregénynek.

2019. január 26-án 10 és 16 óra között öt magyar kiadó mutatta be a jelenleg Magyarországon kapható francia képregényeket Asterixtől az Incalig, Barbarellán, Pifen, Herkulesen át a Bilal Szörny-tetralógiájáig. Mi több, a legújabb Lucky Luke-történet, az Egy cowboy Párizsban magyar fordítása ezen a rendezvényen volt kapható először! Több bemutatóra és kerekasztal-beszélgetésre került sor a képregények témájában, és fiatalok és kevésbé fiatalok egyaránt csatlakozhattak a szövetség három rajzolójához, hogy megalkossák saját történeteiket egy interaktív „comic jam” keretében.

kép

Részletes műsor:

11.00: 11.00: Bemutatkozott a Lucky Luke, Incal, Blacksad, Minyonokés Murena sorozatok kiadója, a Pesti Könyv, amelynek legújabb kiadványa, a Lucky Luke 34. magyar nyelvű epizódja (Egy cowboy Párizsban) ezen a rendezvényen lesz először volt kapható. Simon István magyar nyelvű előadása.

11.30 A francia képregény Magyarországon, Bayer Antal áttekintő előadása, francia és magyar nyelven.

12.00: A képregény és a Latitudes könyvesbolt. Flora Dubosc-kal, a bolt vezetőjével Jeney Zoltán beszélgetett, francia nyelven.

12.30 A Móra kiadó képregényei, előadó M. Szabó Csilla, a Hupikék Törpikék magyar kiadásának szerkesztője. Magyar nyelvű előadás

13.00 Francia képregények magyarra fordítása: kerekasztal-beszélgetés Meggyesi Gáborral, Bayer Antallal és Nagy Krisztiánnal, moderál Florent Heridel, a Francia Intézet igazgatóhelyettese, francia nyelven.

13.30 Bemutatkozott a Kockás szerkesztősége: Gyöngy Balázzsal, Szalay Kristóffal és Nagy Krisztiánnal Szekeres Nikoletta beszélget, magyar nyelven.

14.30: Filmvetítés: Les Aventures de Spirou et Fantasio, 90 perc. Francia nyelvű film, angol felirattal.

Végig 10 és 16 óra között: Comic jam, interaktív képregényrajzolás az MKSZ alkotóival, Fritz Zoltánnal, Erhardt Domonkossal és Sárdi Katalinnal.

12 és 14 óra között Farkas Lajos dedikálta Akasztottak balladája című, eredetileg Franciaországban, a Delcourt kiadónál megjelent képregényének magyar változatát.

A Móra kiadó szervezésében, a comic jam asztaloknál:

10.30-12.00: Rajzolj saját Hupikék Törpikét!

12-13.30 Írd újra Asterixet - egy kiválasztott képregényoldalra írj új párbeszédet az üres buborékokba.

A legjobb rajzokat illetve ötleteket az adott figurákhoz kapcsoló ajándékokkal jutalmazzák.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2042830932692594/

kép

Rajzpályázat gyerekeknek!

Téma: A kedvenc magyar népmesém vagy A kedvenc lengyel népmesém

A munkákat február 1-ig várják a tadam.rajzpalyazat@gmail.com címen.

A részletek: http://wonderlandfestival.hu/rajzpalyazat-szabalyzata/

A fesztivál a Wacław Felczak Alapítványtámogatásával és Lengyelország budapesti nagykövete, Jerzy Snopek, valamint a lengyelországi Könyvintézet (Instytut Książki) védnökségével valósul meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés