bezár
 

gyerek

2019. 09. 05.
Általában magamat alakítom
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Általában magamat alakítom Tudjuk, hogy tündérek csak a mesékben léteznek, de játsszunk el a gondolattal, hogy hirtelen mégis megjelenik egy, a könyves kívánságokat teljesítők közül, mi pedig felkerekedünk vele, hogy feltegyünk néhány kérdést a gyerekirodalom ismert szereplőinek. Nyár végi körkérdésünkre most Mészöly Ági író válaszolt.

PRAE.HU: Ha beléphetnél egy könyvbe, melyiket választanád és miért? Melyik szereplő lennél benne?

Nagyjából minden olyan könyvbe szívesen belépnék, amit szerettem. Akármennyire is szeretnék, nem tudok egyet kiválasztani. Egyébként, ha megtetszik egy világ vagy egy történet, jótündér nélkül is elég jól boldogulok: gond nélkül belemesélem magam bármibe, és ilyenkor általában magamat alakítom.

PRAE.HU: Ha a fenti könyves tündér elrepítene oda, ahol a legszívesebben eltöltenél most egy hetet, melyik könyvvel mennél, és hova?

Japánba szeretnék menni, és természetesen egy Murakami Harukit vinnék, mondjuk a Világvége és a keményre főtt csodaországot.

PRAE.HU: Ha ülhetnél estébe nyúlóan egy presszó teraszán egy szerzővel (bármelyik korból), ki lenne az és miről beszélnél vele?

A jövőből is lehet? Mert akkor mondjuk 2369-et választanám, és az év Hubby-díjas szerzőjével szeretnék beszélgetni. Így megtudhatnám, hogy van-e még egyáltalán emberiség mint olyan, azon belül is magyar nyelv és kultúra, és ha még létezik olvasás, akkor mit szeretnek akkoriban olvasni a népek.

nyomtat

Szerzők

-- Németh Eszter --


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Interjú Somfai Annával
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján
Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés