bezár
 

gyerek

2019. 10. 15.
Kitágítani az időt
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kitágítani az időt Tudjuk, hogy tündérek csak a mesékben léteznek, de játsszunk el a gondolattal, hogy hirtelen mégis megjelenik egy, a könyves kívánságokat teljesítők közül, mi pedig felkerekedünk vele, hogy feltegyünk néhány kérdést a gyerekirodalom ismert szereplőinek. Körkérdésünkre Majoros Nóra író válaszolt.

PRAE.HU: Ha beléphetnél egy könyvbe, melyiket választanád és miért? Milyen szereplő lennél benne?

Nem kell ahhoz tündér, hogy belépjek egy könyvbe. Régebben csak akkor léptem bele, amikor olvastam, most már sokkal inkább akkor, ha írok. Ha tényleg létezne ez a tündér, akkor azt kérném tőle, hogy tágítsa ki az estéket. Mondjuk este 10 és 11 között, ami amúgy is bűvös óra, hadd lépjek bele a fejemben lévő történetbe, amelyet évek óta dédelgetek, de nem merek nekikezdeni, mert nincs összefüggő időm rá. De ha ez a tündér azt a bizonyos órát 10 és 11 között mondjuk napi 3-4 órára nyújtaná, hopp, azonnal beleugorhatnék a fejembe.

PRAE.HU: Ha a fenti könyves tündér elrepítene oda, ahol a legszívesebben eltöltenél most egy hetet, melyik könyvvel mennél, és hova?

Ha ez a tündér kötné az ebet a karóhoz, hogy pihenjek már, és nem lenne hajlandó kitágítani nekem a időt, akkor a kedvenc tengeremhez repülnék, és magammal vinném Miklya Luzsányi Mónika: Az ecsedi boszorkány című könyvét. Elkezdtem olvasni, és beszippantott, aztán a munka- meg iskolakezdés kiszippantott. Nem lehet, hogy egészen másfajta erők vannak itt jelen, mint a könyves tündérek, és ezért kell folyton kijönni a könyvekből?!

PRAE.HU: Ha ülhetnél estébe nyúlóan egy presszó teraszán egy szerzővel (bármelyik korból), ki lenne az és miről beszélnél vele?

Elkezdtek szánkázni a gondolataim különböző korok nagy, kedvenc írói között, aztán rájöttem, hogy legszívesebben az Író Cimborákkal teraszozgatnék hajnalig, mert annyi közös témánk és közös tündérünk van. Ebben az álomban pedig az a legjobb, hogy tündér sem kell a megvalósításához.

Fotó: Tóth Gábor

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Németh Eszter --


További írások a rovatból

Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
gyerek

Szeressétek a gyerekeket! Szeressétek a gyerekeket!
Nora Fingscheidt: Kontroll nélkül
gyerek

Premier: MIT – Az ember tragédiája rövidítve
November 13-án a TRIP hajón
Beszélgetés Az önbizalom kódja lányoknak című könyvről az őszi Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

irodalom

Közép-európai kapcsolataink Közép-európai kapcsolataink
A Helikon Irodalomtudományi Szemle 2019/3-as számának bemutatója
art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés