bezár
 

gyerek

2020. 05. 03.
Könyvfesztivál gyerekkönyvkiadókkal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyvfesztivál gyerekkönyvkiadókkal A Cerkabella, a Csimota, a Móra és a Pagony könyvkiadó egész napos gyerekkönyv-fesztivállal várta az interneten a családokat. A kiadók célja volt, hogy elvigyék a családok otthonába a minden évben nagyon várt Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál legizgalmasabb pillanatait.  

A négy kiadó összefogott és egymás programjaival nem versenyezve, hanem egymás után nyújtottak egésznapos programot április 25-én a gyerekeknek és szüleiknek, így a legkisebbektől, a legnagyobbakig mindenkinek készülnek izgalmas programokkal. 

9 órától: Móra Mesefesztivál 

Bartos Erika bemutatta a Brúnó Budapesten sorozat várva várt új kötetét, A Dunát

Bartos Erika interaktív előadásban rengeteg izgalmas érdekességet mesélt el a Duna hídjairól és szigeteiről. Többek között megtudhattátok, mit csinál a hídmester, miért gondolták a hídépítők, hogy a Szabadság híd egyszer csak elrepül, és azt is, hogyan működik a víztorony, melyek közül az ország legmagasabbika épp Budapest egyik szigetén található. 

9.20-tól: Kerekítő évkerék mondókás, dalos foglalkozás a 10 éves Kerekítő mozgalom alapítójával, J. Kovács Judittal és Kerekítő Manóval várta a legkisebbeket és szüleiket

9.45-től: Benne vagy egy Mars-expedícióban? Indulhatunk!

Epres Attila és fia Márton mutatta be, hogyan működik Philippe Nessmann: Irány a Mars! című interaktív szórakoztató-ismeretterjesztő könyve.

Az Irány a Mars a Hogy döntesz? sorozat első kötete, melynek lényege, hogy minden fejezet végén az olvasó dönti el, merre induljon tovább a kaland. Így a történetnek több befejezése lehet attól függően, hogy az olvasó jó vagy rossz döntést hozott. Jó döntést hozni néha gyerekjáték, és néha…

A programhoz a Móra Kiadó Facebook oldalán lehetett csatlakozni.

11 órától: Könyvfesztivál a Pagonnyal

Beszélgetés Vadadi Adriennel, aki felolvasta a Dorci, a legkisebb óvodás című mesekönyvét

11.30-tól: Bemutatkozott Igaz Dóra: Kata és a balett című mesekönyve Balassa Jusztina előadásban, majd a gyerekeknek online balett órát tartott Krausz Emese, balett oktató

A programhoz a Pagony Kiadó Facebook oldalán lehetett csatlakozni.

14 órától: Csimota Kiadó Online Könyvfesztivál

Tasi Katalin: Vízcsepp (Papírszínház)

Várszegi Adél: És akkor jött még egy

Takács Mari: Violetta és Rigoletto (Papírszínház) 

Harlekin Bábszínház: A csizmás kandúr (Papírszínház)

Lipták Ildikó: Csak neked akartunk jót

A programhoz a Csimota Kiadó Facebook oldalán lehetett csatlakozni.

15 órától: Könyvfesztivál a Cerkabellával

Egy órában, két szerzővel és sok-sok meglepetéssel

Az Irodalmi KávéZoo – a Cerkabella Kiadó blogját Pásztor Csörgei Andrea szerkesztő mutatta be.

Kertész Erzsi és Maksai Kinga – szerzők, akiknek első könyve a Cerkabella Kiadó gondozásában jelent meg. Mi mindenről írtak a Labirintó és a Mia & Maja című könyvek megjelenése óta?

Göröngyös, azaz virtuális találkozás Kertész Erzsivel – Az író felolvasott a hamarosan megjelenő Göröngyös Úti Iskola című könyvsorozat negyedik kötetéből. 

Névtelen Világbeli kalandok Maksai Kingával – Az író rendhagyó kérdésekre válaszolt, majd felolvasott a Névtelen Világ című regénysorozat most készülő, második kötetéből. Vajon hogyan boldogulnak hősei a valóságban és a virtuális térben?

Kamaszszáj – kamaszkritikusuk véleménye a Labirintóról, az Állati Vállalatról 

A programhoz a Cerkabella Kiadó Facebook oldalán lehet csatlakozni.

16 órától: Könyvfesztivál a Pagonnyal

Beszélgetés Berg Judittal, majd felolvasás a készülő új Rumini-kötetből

16.30-tól: Mesedélután: elhangzanak a Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregény izgalmas részletei, majd beszélgetünk Bendl Verával, a könyv szerzőjével, amire zárásként a szülőket várjuk a képernyő elé.

A programhoz a Pagony Kiadó Facebook oldalán lehetett csatlakozni.

17 órától: Móra Mesefesztivál 

A 70 ÉVES MÓRA KIADÓ BEMUTATJA: AMIKOR A KUKÁK VILÁGGÁ MENTEK – INTERAKTÍV ONLINE BEMUTATÓ

Dóka Péter ötlete nyomán évek óta tervezik egy igazi „zöld könyv” összeállítását, amiben olyan komoly felnőtt témákról, mint a környezettudatosság, a környezetvédelem, a fenntarthatóság kortárs írók beszélnek a mesék nyelvén. Ez a kötet készült el idei jubileumi évükre 24 író és 13 illusztrátor közös munkája eredményeként. 

Erről a 6 éven felüli olvasóknak összeállított, témájában és kivitelében is környezetbarát antológiáról mesélt a szerkesztő: Ughy Szabina, az ötletgazda és egyben a Móra főszerkesztője: Dóka Péter és a művészeti vezető: Lonovics Zoltán.

Írta: Balázs Ágnes, Böszörményi Gyula, Dávid Ádám, Dóka Péter, Fehér Renátó, Garaczi Zoltán, Kalapos Éva Veronika, Kiss Judit Ágnes, Krusovszky Dénes, Majoros Nóra, Mán-Várhegyi Réka, Marék Veronika, Mészöly Ágnes, Miklya Luzsányi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Nógrádi Gábor, Nyulász Péter, Pacskovszky Zsolt, Szabó Imola Julianna, Szenderák Bence, Tóth Kinga, Vig Balázs, Zágoni Balázs, Zalka Csenge

Illusztrálta: Bölecz Lilla, Grela Alexandra, Jásdi Júlia, Kárpáti Tibor, Koszó Gréta, Láng Anna, Molnár Jacqueline, Nagy Dávid, Nagy Diána, Nagy Norbert, Hitka Viktória, Schall Eszter, Valló Berta

18 órától: Gáspár András Gáspár: FÖLD 2 ZÁRÓVIZSGA

Örömmel és nagy nagy szeretettel mutatták be a Móra legújabb szerzőjét, aki bejelentkezésében bepillantást engedett egy igazán sodró lendületű, nem csak kamaszoknak izgalmas sci-fi megírásának kulisszatitkaiba. 

Az eddig főként színészként ismert Gáspár András Gáspár első regénye a Föld 2 kamasz hősei, érthetetlennek tűnő körülmények között egy földszerű bolygóra kerülnek. Itt nemcsak virtuális és valóságos ellenfelekkel kell megküzdeniük, hanem saját magukkal is. 

Nem bukhatnak el, mert ha kudarcot vallanak, az emberiség sorsa megpecsételődik. De vajon képes-e egy gimnáziumnyi lány és fiú megmenteni a jövőnket? Képesek-e működőképes társadalmat létrehozni? Vagy hasonló sors vár rájuk is, mint a történetben megidézett híres Golding-regény, A Legyek Ura fiatal szereplőire?

A programhoz a Móra Kiadó Facebook oldalán lehetett csatlakozni.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Karácsony a Pilgrimekkel Karácsony a Pilgrimekkel
Sally Nicholls: Százéves karácsony – Az időtükrön át 2., Pagony, 2021
gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021

Más művészeti ágakról

8. Budapest International Documentary Festival
8. Budapest International Documentary Festival
art&design

Boldogság, gyere haza… Boldogság, gyere haza…
Bihari Ágnes Boldog Kft című tárlatáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés