bezár
 

gyerek

2020. 06. 08.
Amikor a kukák világgá mentek - mesék a fenntarthatóságról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Amikor a kukák világgá mentek - mesék a fenntarthatóságról Kortárs szerzők fenntarthatósággal kapcsolatos gondolatait olvasta fel az Amikor a kukák világgá mentek című mesekönyvből Kis-Várday Júlia a Margó Irodalmi Fesztivál programjának keretében. 

A Móra Könyvkiadó gondozásában most megjelent Amikor a kukák világgá mentek – Mai mesék a zöld jövőért címet viselő antológiában ma élő magyar szerzők osztják meg a fiatal olvasókkal azt, hogy ők miként gondolkodnak a környezetvédelemmel kapcsolatban.

Forrás: Margó Irodalmi Fesztivál

A Föld védelmére buzdító mesékkel a kollektív felelősségtudatot szeretnék hangsúlyozni a gyerekek körében is. A történetekben bátorítják őket például a szelektív hulladékgyűjtésre, a környezetkímélő közlekedési alternatívák használatára, valamint hangsúlyozzák az állatvédelem jelentőségét is. 

A huszonnégy felkért szerző között megtalálható többek között Balázs Ágnes, Böszörményi Gyula, Krusovszky Dénes, Marék Veronika és Zalka Csenge is. 

A felolvásás ide kattintva visszanézhető. 

A mesekönyvről részletesebben itt olvashat. 

Kép forrása: Móra Könyvkiadó

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Madzin Emília --


További írások a rovatból

A Lehetnék bárki című antológiáról
A 2019-es év új, német nyelvű gyerekkönyvei

Más művészeti ágakról

Rodrigo Sorogoyen – Leticia Dolera – Carlos Marques-Marcet – Elena Martín – Paula Ortiz: Otthon
Interjú Rohmann Dittával oktatásról, médiáról, motivációról
színház

Shakespeare járvány idején Shakespeare járvány idején
Gyulai Shakespeare Fesztivál 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés