bezár
 

gyerek

2021. 03. 29.
HUBBY - Gyerekkönyvfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HUBBY - Gyerekkönyvfesztivál A járvány ellenére sem kell nélkülöznünk a fesztiválhangulatot! Mindannyiunknak hiányzik a Nemzetközi Könyvfesztivál, ezért a Magyar Gyerekkönyv Fórum arra gondolt, ha már élőben nem találkozhatnak olvasóikkal, online tartanak egy minifesztivált.

Április 2. és 4. között várják jobbnál jobb előadásokkal az érdeklődőket. Ezek a HUBBY facebook oldalán lesznek megtekinthetők, az alábbi bontás szerint.

Április 2.

17 óra - Cerkabella Kiadó

KALANDOZZ VELÜNK MÁLTÁN!
Bernáth Zsolt: Lemezbolt a Szent János utcában regényének bemutatója - máltai idegenvezetéssel és felolvasással. Valamint a szerzőt is megpillantjuk a filmben!
A könyvet 10 éven felülieknek ajánljuk.

RÉMES ÜGYEK IFJÚ KALANDOROKNAK
Magdalena Hai és Teemu Juhani Rémálmok Kisboltja sorozatának bemutatója. Gyerekek olvasnak fel a kilencéves Ninni kalandjaiból, A csúf csikipor és Az elveszett fogsor kötetekből.
Vigyázat, könnyen olvasható!

18 óra - Csimota Kiadó

FÉLBEVÁGOTT MÁRCIUS – PAPÍRSZÍNHÁZ
Március 15-ről mindenkinek eszébe jut valami: szabadság, kokárda, ünnep. Erről a közös élményünkről szól Kollár Árpád verse. Egyszerre könnyedén és komolyan, oly módon, hogy a mai gyerekek is maguknak érezhessék ezt az ünnepünket.

ALVÓ NŐ RÓKÁVAL - PAPÍRSZÍNHÁZ
A XX. század egyik legkiemelkedőbb magyar festője, Berény Róbert egyik műve ihlette mesélésre Maros Krisztinát. A csodás zenét halló róka a városba megy, ahol egy festő műtermében találkozik a csellózó nővel. A mese lehetőséget nyújt, egy kis művészettörténeti kitekintésre is.

SZÜRKE
Szürke barátokra vágyik. Igazi képeskönyv a kicsiknek, a barátság erejéről és fontosságáról, színekkel és hozzájuk társított érzelmekkel.

MINDENKI SZÁMÍT
Képes böngésző kicsiknek és nagyoknak is. Számoljunk, keressük a szereplőket, kutassunk összefüggéseket, képzeljünk el történeteket, elmélkedjünk a világban elfoglalt helyünkről, mert mindenkinek van szerepe, mert mindenki számít.

A Csimota kiadó újdonságait Révész Emese mutatja be.

Április 3.

10 óra – Anser Kiadó

AZ ANSER KIADÓ könyvei madarakról, manókról, paleocsontevőkről és egy kalandos utazásról a világ körül. Balla Margit meseíró és két hűséges Kabóca-olvasó beszélgetése a kiadó lapjáról és a Kabóca-könyvekről, amelyekbe belelapoznak és részleteket is felolvasnak belőlük.

11 ÓRA - Fejlesztő élménytár – Látogatás könyvek

BESZÉDINDÍTÁSTÓL ISKOLAKEZDÉSIG: LÁTOGATÁS KÖNYVEK!
A Látogatás könyvek birodalmát mutatjuk be a videóban.
Milyen könyveket találtok nálunk? Miként tudjátok segíteni gyermeketek fejlődését beszédindítástól iskolakezdésig?
Az úton vezet Titeket: Szabó Szilvia mesterlogopédus, gyógypedagógus, a Látogatás könyvek szerzője és Udvari Zoltán, a Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó képviselője.

17 óra – Kolibri Kiadó

ILYEN A NAGY FOLYÓK HARAGJA – Beszélgetés a szerzővel, Schmal Rózával


A ZABASZAURUSZOK TITKOS ÉLETE – Kérdezz-felelek M. Kácsor Zoltánnal


GERONIMO MESÉL – Részlet A varázslat órája c. kötetből


TUDOD-E? – Mesélő Budapest-kvíz Tittel Kingával


KALANDOK AZ ERDŐ MÉLYÉN - Könyvbemutató Fiala Borcsával

18 óra – Scolar Kiadó

NEM A NYUSZI TOJJA!
A Bolognai Könyvvásáron elismert Takács Viktória író-illusztrátorral beszélgetünk, aki a hagyományokat frissen megélő gyerekek nézőpontjából mutatja be mesesorozatában a hazai szokásokat, mint a busójárás, a pünkösdölés, a betlehemezés vagy a húsvét. Beszélgetőtárs: Illés Andrea

Április 4.

10 óra – Pagony Kiadó

EGYEDÜL EGY EGÉSZ REGÉNYT! – Bemutatkoznak a Zseblámpás Könyvek
Kertész Erzsi íróval, Korbuly Ági illusztrátorral és Kovács Eszterrel, a Pagony főszerkesztőjével Szekeres Nikoletta beszélget.

11 óra – Naphegy Kiadó

A NAPHEGY KIADÓ 2021. ÉVI KÍNÁLATA
A Naphegy Kiadó korosztályonként mutatja be kiemelt ajánlatát annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megtalálhassa az őt érdeklő kiadványt.
A bemutatót Tarr Feri, a kiadó munkatársa tartja.

16 óra – Móra Kiadó

FÉLTSÜK-E A GYEREKEINKET A KRIMITŐL?
Szekeres Nikoletta, a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke, Tóth Maja, hús-vér gyermekolvasó, és Pacskovszky Zsolt szerkesztő-műfordító beszélget Jean-Claude Mourlevat Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című, gyerekeknek írt krimijéről - ami valójában talán nem is krimi...

CANDACE BUSHNELL A SZEX ÉS NEW YORKON TÚL
Nagy Boldizsár, a LOL sorozat válogató szerkesztője beszél a most induló LOL plusz sorozat első kötetéről, melynek címe Csajoknak kötelező , szerzői pedig a Szex és New York film írója, Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno. A regény egyszerre szórakoztató és gondolatébresztő – a #MeToo-mozgalom egyik fontos alapműve lehet.

17.30 óra – Manó könyvek / Menő könyvek

Manó könyvek

MESÉK HULLÁMVÁRBÓL: BOJTA SZÍNRE LÉP
Miért fontosak a mesék a gyerekek életében? Simon Réka Zsuzsanna mesekönyve az esti mesékből született, a kisfiával való beszélgetés közben. A mesék fontosságáról beszélget a szerzővel Kádár Annamária mesepszichológus és Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója.

Menő könyvek

MIÉRT OLYAN BONYOLULT EGY KAMASZ ÉLETE?

Két kamaszoknak szóló könyvújdonságról beszélget Maros Edittel, a Bonyolult-sorozat szerzőjével és Mészáros Dorkával, a Kiszámolós és a Felelsz vagy mersz? szerzőjével Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója.

A videók később felkerülnek a HUBBY youtube csatornájára, illetve a kiadók csatornáira, így azok később is elérhetők lesznek.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés