bezár
 

gyerek

2021. 06. 08.
Öt budapesti séta egy füzetben
Ingyenes program a Deák17 Galéria jóvoltából az egész családnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt budapesti séta egy füzetben Gyereknap alkalmából a Deák17 Galéria gondozásában megjelent a Városi Dekor Füzet, amely díjmentesen ad élményt és tudást. A füzet alapján, öt játékos séta keretében fedezhetik fel a gyermekek, családok a Belváros klasszikus és modern építészetét, homlokzatdíszítési technikáit.

A Budapest Városarculati Nonprofit Kft és a Deák17 Galéria gondozásában megjelent Városi Dekor Füzettel a családok játékos formában fedezhetik fel a belváros klasszikus és modern építészetét, homlokzatdíszítési technikáit. A kiadvány összesen 5 sétát tartalmaz. Az egyes sétákhoz különböző játékos feladatok és foglalkozások kapcsolódnak, így egyetlen füzet segítségével öt programlehetőség is az érdeklődők rendelkezésére áll.

A Városi Dekor Füzet ingyenesen kérhető egyéni látogatóknak nyitvatartási időben a Deák17 Galériában, illetve letölthető a Galéria honlapjáról is. Családonként maximum 2 példány igényelhető a kiadványból.  A Városi Füzet sorozat korábbi kiadványai a Városi Titkos Füzet, amellyel a családok játékos formában fedezhetik fel a belváros érdekességeit, a Városi Zöld Füzet, amely a főváros zöld területeit és azok rejtélyeit mutatja be. A sorozat harmadik kötete a 2019-ben kiadott Városi Sport Füzet pedig a Budapesten belüli sportolási lehetőségekkel és szabadidős tevékenységekkel foglalkozik.

Korosztály: Ajánlott 8-10 éves kortól.

A füzet online elérése: https://www.deak17galeria.hu/kiadvanyok/varosi-dekor-fuzet/

 

Kiállítás

A Deák17 Galéria egy új tárlattal - a BIG médiamunkák 2020-21 című kiállítással kedveskedik a művészet iránt érdeklődőknek. A kiállítás megnyitója az online térben kerül megrendezésre, így azok számára is biztosított a biztonságos részvétel, akik nem rendelkeznek még védettségi igazolvánnyal.

Big médiamunkákAz Újpesti Bródy Imre Gimnázium és az M.S. Mester Alapítvány bemutatja az idei tanév média képzésének kiemelkedő projektjeit. A Deák17 Galéria most nyíló kiállításán fotók, videók, egyedi fotókönyvek, optikai játékok, kockakirakósok – azaz médiaművészeti munkák – láthatók.

A kiállítás online megnyitójának időpontja: 2021. 06. 10. 17.00

A kiállítást megnyitja: Győri Lívia médiapedagógus, az M.S. Mester Alapítvány kurátora

 

Pályázat

A Galéria által meghirdetett Budapest STREET-story című pályázat jelentkezési határideje meghosszabbításra került szeptember 19-ig. Érdemes kihasználni a plusz időt a pályamunkák elkészítéséhez és a jelentkezéshez.

A Galéria által meghirdetett pályázat és kiállítás célja, hogy felmutassa, ahányan vagyunk, annyiféleképpen érzékeljük és értékeljük mikrokörnyezetünket. A pályázat zsűrije arra kíváncsi, hogy hogyan tudják a résztvevők ezt a sokféleséget történetekkel érzékeltetni – azaz, hogy vajon mennyi történet fér bele egyetlen utcaképbe. A pályázatra technikai megkötés nincs, grafikákkal, festményekkel, fotókkal, szobrokkal, installációkkal, de akár videómunkákkal, animációkkal is van lehetőség jelentkezni.

Korosztály: 6-19 év

További részletek és a jelentkezés feltételei, módja: https://www.deak17galeria.hu/palyazatok/budapest-street-story/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Várni kezdte a holnapot Várni kezdte a holnapot
Szegedi Katalin a Tücsök Műhelyben
gyerek

A feromonpostától a stockholmi állatkert csimpánzfőnökéig A feromonpostától a stockholmi állatkert csimpánzfőnökéig
Vibók Ildi: Állati dumák – avagy hogyan kommunikálnak az állatok?, Pagony, 2021

Más művészeti ágakról

Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója
irodalom

Égbolt-variációk Égbolt-variációk
Nagy Márta Júlia: Elígért lány, Jelenkor Kiadó, Budapest, 2021.
Lőrincz Nándor, Nagy Bálint: Legjobb tudomásom szerint


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés