bezár
 

gyerek

2021. 08. 10.
Kezdődik a debreceni Galiba Gyermekfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kezdődik a debreceni Galiba Gyermekfesztivál Sokszínű programokkal várják a közönséget a X. Galiba Gyermekfesztiválon augusztus 15. és 22. között, a rendezvény célja a nemzeti értékek bemutatása, azok átörökítése a hagyomány és az innováció jegyében - közölték a szervezők a Nagyerdei Kultúrparkban kedden tartott sajtótájékoztatójukon.

A Galiba Gyermekfesztivállal párhuzamosan, augusztus 12. és 22. között tartják a Debreceni Virágkarnevál programjait is.
Puskás István alpolgármester elmondta, hogy az először 2012-ben első megszervezett Galiba Gyermekfesztivál különleges színfolt családoknak, gyermekeknek, akik életre szóló élményt szerezhetnek Kelet-Magyarország legkedveltebb és leggazdagabb programkínálatával az ország egyetlen megmaradt vidámparkjában. Debrecen büszke hagyományaira, amit a kézművességtől a néptáncok ápolásáig igyekszünk tovább erősíteni és tovább vinni - emelte ki az alpolgármester.

A Galiba Gyermekfesztivál ideje alatt 178 programot kínálnak. A hagyományos gyermekprogramok - lovagi tábor, lovagi kastély, kézműves foglalkozások - mellett a gasztronómiai teraszon bográcsban gulyást főznek, kemencében kenyérlángost sütnek.

Kékedi Erika, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. programszervezője elmondta, hogy a 10. évforduló megünneplése jegyében 80 mesterség képviselői települnek ki a kultúrparkba, ahol az olimpia évében a Debrecenhez kötődő sportágakat is kipróbálhatják a gyerekek, így például a vívást, de lesz társas játék is. A dombtetőn jurta is várja az odalátogatókat.

Törökné Csécs Lenke táncpedagógus, néptáncos elmondta hogy a virágkarnevál Béres András néptáncos ötlete nyomán valósult meg és a Főnix Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttes évtizedek óta állandó résztvevője a karneváloknak. Az ideire két nagyváradi egyesületet is meghívtak a megye településein kívül. Hozzátette, hogy a hagyományőrzés jegyében minden megyei népművészeti egyesületet meghívtak, melyek részt is vesznek a fesztiválon.

Fotó: debreceniviragkarneval.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

A Deák17 Galéria interaktív kiállítása
gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata
gyerek

A klasszikus mese új köntösben

Más művészeti ágakról

Szakonyi Noémi Veronika: Hat hét
Édouard Louis Ki ölte meg az apámat? című darabja a Jurányiban
Kassák-konferencia az Irodalmi Magazin szervezésében
art&design

Rabóczky Judit Rita kiállítása a B32-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés