bezár
 

gyerek

2021. 08. 10.
Kezdődik a debreceni Galiba Gyermekfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kezdődik a debreceni Galiba Gyermekfesztivál Sokszínű programokkal várják a közönséget a X. Galiba Gyermekfesztiválon augusztus 15. és 22. között, a rendezvény célja a nemzeti értékek bemutatása, azok átörökítése a hagyomány és az innováció jegyében - közölték a szervezők a Nagyerdei Kultúrparkban kedden tartott sajtótájékoztatójukon.

A Galiba Gyermekfesztivállal párhuzamosan, augusztus 12. és 22. között tartják a Debreceni Virágkarnevál programjait is.
Puskás István alpolgármester elmondta, hogy az először 2012-ben első megszervezett Galiba Gyermekfesztivál különleges színfolt családoknak, gyermekeknek, akik életre szóló élményt szerezhetnek Kelet-Magyarország legkedveltebb és leggazdagabb programkínálatával az ország egyetlen megmaradt vidámparkjában. Debrecen büszke hagyományaira, amit a kézművességtől a néptáncok ápolásáig igyekszünk tovább erősíteni és tovább vinni - emelte ki az alpolgármester.

A Galiba Gyermekfesztivál ideje alatt 178 programot kínálnak. A hagyományos gyermekprogramok - lovagi tábor, lovagi kastély, kézműves foglalkozások - mellett a gasztronómiai teraszon bográcsban gulyást főznek, kemencében kenyérlángost sütnek.

Kékedi Erika, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. programszervezője elmondta, hogy a 10. évforduló megünneplése jegyében 80 mesterség képviselői települnek ki a kultúrparkba, ahol az olimpia évében a Debrecenhez kötődő sportágakat is kipróbálhatják a gyerekek, így például a vívást, de lesz társas játék is. A dombtetőn jurta is várja az odalátogatókat.

Törökné Csécs Lenke táncpedagógus, néptáncos elmondta hogy a virágkarnevál Béres András néptáncos ötlete nyomán valósult meg és a Főnix Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttes évtizedek óta állandó résztvevője a karneváloknak. Az ideire két nagyváradi egyesületet is meghívtak a megye településein kívül. Hozzátette, hogy a hagyományőrzés jegyében minden megyei népművészeti egyesületet meghívtak, melyek részt is vesznek a fesztiválon.

Fotó: debreceniviragkarneval.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés