bezár
 

gyerek

2021. 11. 08.
Harlekin Nemzetközi Kortárs Napok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harlekin Nemzetközi Kortárs Napok November 19 és 22 között nemzetközi bábművészeti napokat szervez az egri Molnár Ferenc Irodalmi Szalon. A négynapos esemény során bábszínházi előadásokra kerül sor a Harlekin Bábszínház nagyszínpadán, előcsarnokában, valamint stúdiójában. A fesztivál zárónapján Kortárs Bábművészeti Szimpozion és a Bábművész Szövetség Közgyűlése is szerepel a programban.

November 19-én pénteken délben veszi kezdetét a Harlekin Nemzetközi Bábművészeti Fesztivál Egerben. A megnyitót követően két előadással mutatkozik be Sarkadi Bence marionett-művész. A Világjáró Marionettek a színház előcsarnokában, a Pados mesék pedig a Harlekin Stúdióban látható. A belga Cie Belova-Iacobelli Színház Tchaika című előadására a nagyszínpadon kerül sor.

A második nap délelőttjén a házigazda Harlekin Színház előadása, a Moll tündér álma kerül színre a stúdióban, illetve az október közepén bemutatott Casanova a nagyszínpadon. A délutáni program az előcsarnokban kezdődik a Pulcinella kertészkedik című előadással, melyet a Zala megyei Hottóról érkező családi bábszínház, a Varga Péter Róbert vezette Ziránó Színház ad elő. Ezt követi az Alaine - Ideje a meghalásnak című stúdióelőadás, a Junior Príma-díjas bábművész, Markó-Valentyik Anna tolmácsolásában. A napot egy Hadas Miklós szociológus által vezetett szakmai beszélgetés zárja, a szerelmi identitás kérdéseiről.

November 21-én vasárnap Fabók Mancsi Bábszínháza két előadással is szerepel a programban. A Vitéz László és Vas Juliska 11 órától tekinthető meg a Stúdió Színpadon, Azért a kis bolondságért... című előadása pedig 15 órai kezdettel. A Magamura Alkotóműhely a Johanes Doktor Faust című előadással mutatkozik be.

A zárónapon kerül sor a Kortárs Bábművészeti Szimpozionra, illetve a Bábművész Szövetség Közgyűlésére. Délután a Barboncás Társulat adja elő a Wonder-full avagy Nóra Csodaországban című alkotását, ami Ibsen Nórájának és Lewis Carroll: Alice Csodaországban című meseregényének párhuzamos felhasználásával készült. A fesztivál záróakkordjaként a holland Duda Paiva Company felnőtteknek szóló, habszivacs bábokkal operáló Bruce Marie című előadása látható a nagyszínpadon. Az eseményre a www.harlekin.hu oldalon lehet regisztrálni.

A négyzetes kép forrása: www.harlekin.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés