bezár
 

gyerek

2021. 11. 30.
Autizmusbarát Mesemúzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Autizmusbarát Mesemúzeum A Nemzetközi Cseperedő Alapítvány és a Mesemúzeum szakmai együttműködésének, valamint a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ pályázati támogatásának köszönhetően, 2021. novemberétől a Mesemúzeum Utak a meséhez programja várja az autizmusban érintetteket. Az autizmusbarát szemlélettel előkészített terekben és autizmusbarát módon támogatott múzeumpedagógiai tevékenységekkel, az intézmény új utakat szeretne nyitni a múzeumhoz és a mesék világához. 

Már az érkezés előtt lehetőség van rá, hogy a gyerekek otthonról ismerkedjenek a térrel, a múzeumi szokásokkal: a honlapról elérhető egy kisfilm, letölthető egy szociális történet, a múzeum térképe és a múzeumi szabályokat bemutató rajzos tábla is.

A Mesemúzeumban piktogramok és képes útmutatók könnyítik az új környezetben való eligazodást, kijelölt pihenősarok nyújt lehetőséget az újratöltődésre. A kiállítás bejárásához speciális vezetőfüzetet és hasznos tárgyakat rejtő családi tarisznyát igényelhetnek a pénztárnál.

Az óvodai, iskolai csoportokat autizmusspecifikus módszertanra épülő múzeumpedagógiai foglalkozás vezeti be a mesék világába. Ha valaki családdal szeretné felkeresni a múzeumot, akkor a  Családi látogatás almenüben további részleteket találhat. Ha egy pedagógus az osztályával szeretne részt venni egy akadálymentes foglalkozáson, a Csoportos látogatás almenüben találja a további részleteket.

Az Autizmusbarát Mesemúzeum projekt szakmai koncepcióját Várnai Zsuzsa, klinikai gyermek-szakpszichológus (Nemzetközi Cseperedő Alapítvány), Nemes-Jakab Éva múzeumpedagógus, továbbá Csörsz Katalin múzuempedagógus, Hollósy Réka, múzeumpedagógus, dr. Simó Judit, gyermekpszichiáter (Nemzetközi Cseperedő Alapítvány), és Helmich Katalin, a Mesemúzeum szakmai vezetője dolgozta ki.

A látogatásra felkészítő filmet Korom Anna rendezte, az operatőrök pedig Vincze Alina és Fecske Flóra. Projektkoordinátor Fazekas Éva (Nemzetközi Cseperedő Alapítvány), grafika Kecskés Judit, fotók Békefi Dóra.

A programmal kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket az info.cseperedo@gmail.com, valamint a mesemuzeum@pim.hu email címekre várják.

A négyzetes kép forrása: www.mesemuzeum.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről
gyerek

Vidéki James Bond szeretetlukakkkal Vidéki James Bond szeretetlukakkkal
Interjú Adamik Zsolttal

Más művészeti ágakról

8. Budapest International Documentary Festival
irodalom

A kígyó nyelve A kígyó nyelve
Helyzetjel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés