bezár
 

gyerek

2022. 04. 09.
Húsvéti gyerekprogramok a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Húsvéti gyerekprogramok a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben Április 9-én, szombaton egyebek mellett játszóház, origamifoglalkozás és tojásíróműhely, míg húsvét hétfőn énekes foglalkozások, csokitojásfestés és koncert várja a gyerekeket és szüleiket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

Az intézményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye szerint április 9-én a negyed gyereksarkában, a Herkules Műhelyben várják családi játszóházzal, origamival és tojásírással az érdeklődőket.

prae.hu

A kézműves foglalkozást elsősorban nagylányoknak, anyukáknak, nagymamáknak ajánlják, hiszen hagyományos módon viasszal és írókával fognak készülni a tojások Mosonyi Éva népi iparművész segítsége mellett. Akik munkába állnak, saját készítésű írott tojásukat haza is vihetik.

Az érdeklődők a nap során kipróbálhatják a nemezelést is, annak során színes gyapjúból vizes technikával gyúrhatnak különféle húsvéti díszeket Vata Enikő textiltervező művész segítségével.

Az "Illatműhelyben" különféle illóolajokból a kisfiúk maguk kreálhatnak kölnivizet, amivel megalapozhatják a húsvéthétfői locsolás sikerét - írták a ZSÖK közleményében.

Április 18-án, húsvét hétfőn a kultnegyed E78-as koncerttermében Ringatóval várják a legkisebbeket. A három év alattiaknak szóló játékos, énekes foglalkozás üzenete, hogy mindenki képes énekelni, szabadon játszani gyermekével, ez pedig segíti a korai kötődés kialakulását, megalapozza a stabil szülő-gyermek kapcsolatot.

Később a nagyobbak igazi tejcsokoládé tojást festhetnek meg fehér csokival, de ezen a napon is lesz hagyományos tojásírás viasszal, utána pedig a család minden tagja részt vehet egy közös zenés foglalkozáson. A nap zárásaként 16.30-tól a Röppentő, azaz Villuth András gyerekzenekarának húsvéti-tavaszváró koncertje hallható.

A programokról további részletek a zsolnaynegyed.hu oldalon olvashatók.

A négyzetes kép forrása: https://komatalprogram.hu/komatal-webshop/termek/357/himestojas

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Szinvai Dániel: Párhuzam
Könyvbemutató másképp

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés