bezár
 

gyerek

2022. 04. 09.
Húsvéti gyerekprogramok a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Húsvéti gyerekprogramok a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben Április 9-én, szombaton egyebek mellett játszóház, origamifoglalkozás és tojásíróműhely, míg húsvét hétfőn énekes foglalkozások, csokitojásfestés és koncert várja a gyerekeket és szüleiket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

Az intézményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye szerint április 9-én a negyed gyereksarkában, a Herkules Műhelyben várják családi játszóházzal, origamival és tojásírással az érdeklődőket.

prae.hu

A kézműves foglalkozást elsősorban nagylányoknak, anyukáknak, nagymamáknak ajánlják, hiszen hagyományos módon viasszal és írókával fognak készülni a tojások Mosonyi Éva népi iparművész segítsége mellett. Akik munkába állnak, saját készítésű írott tojásukat haza is vihetik.

Az érdeklődők a nap során kipróbálhatják a nemezelést is, annak során színes gyapjúból vizes technikával gyúrhatnak különféle húsvéti díszeket Vata Enikő textiltervező művész segítségével.

Az "Illatműhelyben" különféle illóolajokból a kisfiúk maguk kreálhatnak kölnivizet, amivel megalapozhatják a húsvéthétfői locsolás sikerét - írták a ZSÖK közleményében.

Április 18-án, húsvét hétfőn a kultnegyed E78-as koncerttermében Ringatóval várják a legkisebbeket. A három év alattiaknak szóló játékos, énekes foglalkozás üzenete, hogy mindenki képes énekelni, szabadon játszani gyermekével, ez pedig segíti a korai kötődés kialakulását, megalapozza a stabil szülő-gyermek kapcsolatot.

Később a nagyobbak igazi tejcsokoládé tojást festhetnek meg fehér csokival, de ezen a napon is lesz hagyományos tojásírás viasszal, utána pedig a család minden tagja részt vehet egy közös zenés foglalkozáson. A nap zárásaként 16.30-tól a Röppentő, azaz Villuth András gyerekzenekarának húsvéti-tavaszváró koncertje hallható.

A programokról további részletek a zsolnaynegyed.hu oldalon olvashatók.

A négyzetes kép forrása: https://komatalprogram.hu/komatal-webshop/termek/357/himestojas

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés