bezár
 

gyerek

2022. 05. 24.
Ünnepeljük könnyűzenével a gyermeknapot
Május 29-én 10h-15h közt minden a gyermekeknek szól a Müpa körül
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gyermekközönség kedvenc zenekarai mellett Csorba Lóci, Lábas Viki, Vitáris Iván mesehősök bőrébe bújva, a Búgócsiga Zenede, Rutkai Bori Bandája, Laposa Julcsi és zenekara, és a Mörk is gyerekekre hangolt produkcióval érkezik a Müpa ingyenes gyermeknapi rendezvényére vasárnap a Cifra Palota XXL-re.

Május 29-én az épületben és a Duna-parti téren az egészen apróktól az óvodásokon át a kisiskolásokig mindenki megtalálja a maga programját 10-től 15 óráig - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A Fesztivál Színházban kétszer is előadják a Szabó T. Anna meséjéből készült Égigérő muzsika című mesekoncertet, amelynek története hétköznapi szorongásainkra ad jókedvű, szellemes, zenés-dalos választ. Az előadás szereplőit a hazai zenei és színházi élet krémje kelti életre, a humoros párbeszédekkel tűzdelt kalandos történetet a Lóci játszik zenekar frontembere, Csorba Lóci és a hegedűművész Farkas Izsák által vezetett nyolcfős zenekar kíséri. Csorba Lóci emellett Balla Eszter, Dánielfy Gergő, Gubik Petra, Horváth Kristóf "Színész Bob", Gerendás Péter, Vitáris Iván vagy Lábas Viki mellett egy mesehős bőrébe is bújik.

égigérő muzsika


A gyereknapon ott lesznek a korábbi Cifra Paloták sztárjai, a Búgócsiga Zenede muzsikusai, Laposa Julcsi vidám népi játékai, Benedek Kriszta Kerekítő foglalkozása vagy Rutkai Bori horgolt bábjai. Aki hangszer nélkül érkezik, annak a Bélaműhely ajánlja ipari hulladékokból, kimustrált használati tárgyakból, hordókból, csövekből, bicikli- és számítógép-alkatrészekből, teknőkből és serpenyőkből készített hangkeltő eszközeit.

pálya zsófia


Az Átriumban elhelyezett színpad előtt délelőtt a Szamárfül Projekt brémai muzsikusokról szóló történetét a Pereputty együttes Pirosmalac című népzenés bábjátéka váltja, majd a Superar kórus Dallamdetektívek című interaktív koncertmeséje kínál kikapcsolódást a család minden tagjának. Az önálló aktivitásra vágyó gyerekeket kreatív- és kézműves-foglalkozások, érzékenyítő játékos akadálypályák, kosaras körhinta és különböző szabadtéri erőpróbák is várják.

A felső kép forrása: MÜPA
Az alsó kép fotósa: Pálya Zsófia

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján
Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés