bezár
 

gyerek

2022. 11. 30.
Közös előadássorozatot indít gyerekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közös előadássorozatot indít gyerekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület decemberben közös, gyerekeknek szóló programsorozat indít, amely a környezettudatos életmódra hívja fel a figyelmet.

A szemléletformáló programsorozat célja, hogy az óvodás-kisiskolás, gyermekes családoknak zenei eszközökkel és a mesék tanulságával mutassák be a természet- és környezetvédelem már ebben a korban is megvalósítható elemeit, a klasszikus zene megismertetése mellett bábos mesékbe ágyazva, interaktív módon hívják fel a gyerekek figyelmét a környezeti harmónia megteremtésére.

Mint írják, A Pendüljünk egy húron! előadássorozat már címével is érzékelteti, hogy a zenekarnak, a társművészeteknek és a közönség soraiban ülő kicsiknek és nagyoknak is közös szerepük van játékban és tennivalóban egyaránt. A zöld életmód, a fenntartható közlekedés, az energiatudatosság és a hulladékgazdálkodás is helyet kap a mesékbe ágyazott, interaktív műsorokban. 

Az első mese az Egy viharos nap címet kapta, bemutatójára december 17-én kerül sor az Óbudai Társaskörben. A közönség életkori sajátosságainak megfelelően berendezett nézőtérről a környezetvédő bábfigurák kalandjait kísérhetik figyelemmel, a klasszikus muzsika nemcsak hangulati hátteret teremt, hanem központi szerepet is játszik a történetvezetésben.

A Bábozd Zöldre Egyesület a kreatív koncepció és a szemléletformálási program szakmai összeállításáért, illetve a bábprodukció előadásáért felelős, míg a Kamarazenekar a zeneművek kiválasztását, valamint a zenei részletek bemutatását biztosítja. 

A két szervezet közös célja, hogy a művészeti ágak összekapcsolásával a fenntarthatósággal kapcsolatos üzenetet gyereknyelvre is lefordítsák.
 

A kép forrása: lfkz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Somfai Annával
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton

Más művészeti ágakról

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
John a Latinovitsban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés