bezár
 

art&design

2023. 02. 14.
Március 5-ig tart nyitva a Yoko Ono-kiállítás Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 5-ig tart nyitva a Yoko Ono-kiállítás Budapesten A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja A háborúnak vége! Ha te is akarod - Tribute to Yoko Ono című kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM); a neves képzőművész és békeaktivista több mint 30 munkáját bemutató tárlat március 5-ig lesz látogatható - tájékoztatta az intézmény az MTI-t hétfőn.

A MNM közlése szerint a békevágy és a béke témájához kapcsolódó műveket bemutató rendhagyó tárlatot az Ukrajnában zajló háború motiválta, a kiállítás bevételéből a múzeum a háború kárpátaljai áldozatait támogatja.

A tárlaton látható, a béke mellett kiálló művek gondolkodásra ösztönöznek, illetve aktív közreműködésre is motiválnak. Yoko Ono ennyi műve még sohasem szerepelt együtt Magyarországon - olvasható a tájékoztatóban.

A kiállítás interaktív részein bárki kifejezheti együttérzését, megoszthatja békeüzenetét a Menekülthajó című térben, illetve kitűzheti üzenetét, gondolatát az Én anyukám gyönyörű című falon.

A múzeum előterében látható Kívánságfa a békéért című installációra a látogatók békével kapcsolatos kívánságaikat, üzeneteiket helyezhetik el, jegyváltás nélkül is. A fára felakasztott üzenetek a kiállítás után Izlandra kerülnek, a Képzeld el a békét! elnevezésű torony tövébe, a Kollafjördur-öbölben lévő Videy-szigeten.

Yoko Ono a legismertebb kortárs japán képzőművész, emellett zenész és dalszerző is, aki John Lennon oldalán az avantgárd művészeti élet aktív, meghatározó tagjává vált és a konceptualista művészet iskolateremtő mestere lett - áll a közleményben.

A Yoko Ono-kiállítás keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között tart nyitva.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kiki Kogelnik: Now is the Time – retrospektív kiállítás a Bank Austria Kunstforumban
Neked már megvan az *ünnepi* Praedád?
art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról
art&design

Tudósítás Nádas Péter és Szűcs Attila beszélgetéséről a Deák Erika galériában

Más művészeti ágakról

A Költővel nem járnék antológia bemutatója a Három Hollóban
Hegyi Balázs: Bárhol, magaddal, Képmás Kiadó, Prae Kiadó, Budapest, 2023
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
Kötetlenül legutóbbi alkalmának vendége Bíró Zsombor Aurél volt


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés