bezár
 

art&design

2023. 02. 14.
Március 5-ig tart nyitva a Yoko Ono-kiállítás Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 5-ig tart nyitva a Yoko Ono-kiállítás Budapesten A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja A háborúnak vége! Ha te is akarod - Tribute to Yoko Ono című kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM); a neves képzőművész és békeaktivista több mint 30 munkáját bemutató tárlat március 5-ig lesz látogatható - tájékoztatta az intézmény az MTI-t hétfőn.

A MNM közlése szerint a békevágy és a béke témájához kapcsolódó műveket bemutató rendhagyó tárlatot az Ukrajnában zajló háború motiválta, a kiállítás bevételéből a múzeum a háború kárpátaljai áldozatait támogatja.

A tárlaton látható, a béke mellett kiálló művek gondolkodásra ösztönöznek, illetve aktív közreműködésre is motiválnak. Yoko Ono ennyi műve még sohasem szerepelt együtt Magyarországon - olvasható a tájékoztatóban.

A kiállítás interaktív részein bárki kifejezheti együttérzését, megoszthatja békeüzenetét a Menekülthajó című térben, illetve kitűzheti üzenetét, gondolatát az Én anyukám gyönyörű című falon.

A múzeum előterében látható Kívánságfa a békéért című installációra a látogatók békével kapcsolatos kívánságaikat, üzeneteiket helyezhetik el, jegyváltás nélkül is. A fára felakasztott üzenetek a kiállítás után Izlandra kerülnek, a Képzeld el a békét! elnevezésű torony tövébe, a Kollafjördur-öbölben lévő Videy-szigeten.

Yoko Ono a legismertebb kortárs japán képzőművész, emellett zenész és dalszerző is, aki John Lennon oldalán az avantgárd művészeti élet aktív, meghatározó tagjává vált és a konceptualista művészet iskolateremtő mestere lett - áll a közleményben.

A Yoko Ono-kiállítás keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között tart nyitva.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés