bezár
 

gyerek

2023. 03. 26.
Bepillantás a bábszínház kulisszái mögé
Új kiállítás a deák17 galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepelik idén – a kiállítás, amit ebből az alkalomból rendez meg a Deák17 Galéria és a Budapest Bábszínház, szimbolikus kézfogás két fővárosi intézmény között. A MINDEN BÁB! címet viselő kiállítás legfőbb ambíciója, hogy bevezesse a látogatókat a színház kulisszái mögé. A bábok, fotók, plakátok megtekintésén túl a látogatóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy végig kísérjék egy bábelőadás születését a tervezőasztaltól a színpadig - értesítette a prae.hu művészeti portált a Deák17 galéria.

A színház immár 73 éves múltjának köszönhetően képzőművészetileg is értékes bábarchívummal rendelkezik: a tárlathoz mintegy 22.000 bábból álló gyűjteményből válogatott a két kurátor, Palya Gábor Dávid és Végvári Viktória. A kiállítás egyfajta történeti áttekintésre is vállalkozik, bemutatva a különböző korszakok bábjait és tervezőit, és az egyes korosztályok számára készülő bábok esztétikájának változatosságát.

A bábszínház azonban nemcsak bábokból áll. A tárlaton megismerhetik a látogatók a Bábszínházban folyó sokrétű és különleges munkát is, azt, hogy a háttérben milyen sokféle szakma képviselőinek a tehetsége és odaadása szükséges ahhoz, hogy egy bábszínházi előadás színpadra kerülhessen. A kiállítás megidézi a kellékesek, díszítők, világosítók, hangosítók, öltöztetők, sminkesek, fodrászok, a műhelyek, a szervezők munkáját, és a Bábszínház semmivel sem összehasonlítható hangulatát.

A kiállításhoz szokás szerint múzeumpedagógiai foglalkozások is kérhetők iskolai osztályok számára, három különböző korcsoportnak. A Galéria – működése során először − most óvodás csoportoknak is készült interaktív foglalkozással.

A MINDEN BÁB! - A Budapest Bábszínház kulisszatitkai március 21-én délután 5-kor nyit, és május 27-ig látogatható ingyenesen a Deák17 Galériában.

További információ: https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/minden-bab/

A képek forrása: Deák17 Galéria

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés