bezár
 

gyerek

2023. 03. 31.
Rejtélyek kertje
Játékos nyomozás és kiállítás a Vajdahunyadvárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rejtélyek kertje A Vajdahunyadvárban nyíló, tavaszi kiállítás játékos nyomozásra, kalandos kerti barangolásra hív - értesítette a prae.hu művészeti portált az F Exhibition. A rejtélyek kertje – Játékos nyomozás és kiállítás termeibe lépve a látogatók egy képzeletbeli, titokzatos kertbe csöppennek, ahol egy izgalmas detektívjáték részesei lehetnek.

A zárt kertbe éjjelente rendre beszökik egy rejtélyes bajkeverő, rongál, összecserél és elcsen tárgyakat, napkeltével azonban nyoma vész. A detektívjáték során a nyomozótanoncok kitanulhatják a nyomolvasás és felderítés fortélyait, hogy aztán a bűntett helyszínein sikerrel azonosítsák a hátrahagyott bizonyítékokat. Akinek sikerül begyűjtenie az árulkodó nyomokat, és lelepleznie a tettest, kiérdemli a mesterdetektíveknek járó jutalmat.

A játék során a látogatók kideríthetik, képesek-e elboldogulni a törékeny bizonyítékkal, lefülelni a hangos nyomot, leleplezni az állati álcázást vagy felismerni a bódító bűnjelet. Megtudhatják továbbá, hogyan alszanak a fák, kik sündörögnek a szürkületben, ki a legéberebb virrasztó és a legnagyobb álomszuszék. A kiállítást járva a látogatók felfedezhetik az élőlények rejtett éjszakai életét és meglepő tulajdonságait, valamint találkozhatnak a kert különös lakóival, miközben próbára teszik érzékeiket, szemfülességüket és nyomozói képességüket.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 négyzetméteren megvalósuló játékos nyomozás és kiállítás sejtelmes látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó detektívtanoncokat.


A A rejtélyek kertje – Játékos nyomozás 2023. március 30-tól május 21-ig látogatható a Vajdahunyadvárban. A kiállítás az F Exhibition szervezésében valósul meg. A kiállítás és detektívjáték bejárása kb. 1 órát vesz igénybe. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

Bővebb információ: www.mmgm.hu

A kép forrása: F Exhibition

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés