bezár
 

gyerek

2023. 07. 30.
Balatoni mesedarab a strandokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szörnyek és Sellők című zenés mesedarabot, mely Jeney Zoltán A balatoni kacsavész című, Baranyai András által illusztrált mesekönyve alapján készült, júliusban és augusztus elején balatoni strandokon játsszák.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a Balaton milyen törékeny ökológiai kincs, és mennyire kell vigyázni rá - jelentette ki a területfejlesztési miniszter A szörnyek és sellők című zenés mesejáték kapolcsi előadását megelőző köszöntőjében szombaton. Navracsics Tibor hangsúlyozta: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat egyik fő gondolata a fenntarthatóság. A miniszter azt mondta: bár az előző nemzedékek és magunk sem vigyáztunk kellőképpen a tóra, talán a gyerekek majd fognak, ha megtanulják, hogy mit kell tenni, hogyan kell megőrizni "az épségét, a szépségét és az egészségét a Balatonnak". Erre is megtanít a mesedarab - fogalmazott Navracsics Tibor.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója elmondta: a Szörnyek és Sellők című zenés gyerekdarab Jeney Zoltán A balatoni kacsavész című, Baranyai András által illusztrált mesekönyve alapján készült.

A színdarab - ahogy a könyv is - a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány ötlete nyomán az EKF program támogatásával, az Art-Színtér közreműködésével jött létre.

A szervezők tájékoztatása szerint a darab rendezője Ozsgyáni Mihály, a zenéket Náray Erika és Berdísz Tamás szerezte. A szerepekben olyan művészek láthatóak, mint Gábor Márkó, Tarlós Ferenc, Oláh Béla, Nagy Enikő, Pánics Lilla, Zsichla Dániel, Jerger Balázs vagy Marjai Virág. A színdarab látványáért Rákay Tamás tervező felelt.

A mesedarabot júliusban és augusztus elején balatoni strandokon játsszák.

Fotó: a darab Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Fiala Borcsa: Lepkebáb, Kolibri, 2023
Bajzáth Mária legújabb könyvéről
Az Így él Petőfi! című könyvről

Más művészeti ágakról

FISZ 25, Korpa Tamás portrébeszélgetés
Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról
Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés