bezár
 

gyerek

2023. 11. 23.
Az irodalom életre kel(l)
Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A rendezvényen egyebek közt gyerekeknek szóló zenés, mesés előadással, animációs filmmel, fegyverkiállítással és irodalmi beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket a FSZEK Központi Könyvtárában.

Regények és más irodalmi művek újjászületése - filmen, színházban, zenében és megannyi más módon - a kiindulópontja a Budapest Könyvfőváros keretében szervezett szombati ingyenes rendezvénynek - olvasható a könyvtár szerdai közleményében.

Mint írták, a Budapest Könyvfőváros keretében megrendezendő családi napon a Füge Produkció - Pagony - Hab a tortán! Medveálom madárszárnyon című előadása és Paár Julcsi Rókatánc című zenés, mesés komédiája várja a gyerekeket a Wenckheim-palotában. A rendezvényen a BABtérrel saját animációs filmet készíthetnek a gyerekek, míg A történetek életre kelnek című rajzos foglalkozás keretében Dudás Győző grafikussal és Bosnyák Viktória íróval találkozhatnak az érdeklődők.

Nagyobbaknak szól Tóth Maja beszélgetése Zoltán Áron színésszel, a Vígszínház A Pál utcai fiúk adaptációjáról. A Gyűrűk Ura világának kedvelőit a Magyar Tolkien Társaság várja tündeírással, játékokkal, fegyverkiállítással. A VISU slowdesign pecsét- és printkészítő workshopot tart, a Sárkányos Gyerekkönyvtárban pedig az Apa olvas! program keretében lesz közös diafilmnézés Varró Danival, valamint papírszínház Dávid Ádámmal. Lesznek kézműves foglalkozások, valamint a Figurina Bábszínház Grim(m)aszok tárgyjátéka című előadását mutatja be - olvasható a közleményben.

Felnőtteknek szól a Szóra bírt betűk nevű program, amelyen Székely Kriszta színházi rendezővel, Török Ferenc rendezővel és Hajduk Károly színésszel Mátraházi Zsuzsa beszélget. A 89 kalória: 60 perc kultúrafogyasztás ínyenceknek és mindenevőknek című találkozó keretében Grisnik Petra színésznővel és Juhász Anna irodalmárral Farkas Ferenc beszélget.

Für Anikó és Hrutka Róbert Minden titok című zenés irodalmi estje József Attila, Ady Endre, Kaffka Margit, Bereményi Géza, Zelk Zoltán és Pilinszky János legszebb költeményeit idézi, fűszerezve Hrutka - Bereményi dalokkal.

A Zongora - Film - Zene programot a Pálffy-palota Ötpacsirta Szalonjában rendezik meg: Szalai Éva zongoraművész és Tóth Endre zenetörténész estjén olyan darabokat hallhat a közönség, amelyek egy-egy filmnek köszönhetően lettek emlékezetesek, zenetörténeti érdekességekkel fűszerezve.

A program a Budapest 150 eseménysorozat keretében a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg. Eddig több mint 300 irodalommal, olvasással és könyvekkel kapcsolatos rendezvényre került sor, 73 együttműködő partner bevonásával - összegez a közlemény.

További információk a FSZEK honlapján.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása
Interjú Révész Emese művészettörténésszel
gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés