bezár
 

gyerek

2023. 11. 27.
Disney-dalokkal érkezik Magyarországra a The King's Singers
Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legismertebb és legnépszerűbb animációs filmzenékből válogat a Disney alapításának 100. évfordulójára emlékezve a Grammy-díjas brit The King's Singers énekegyüttes, akik januárban Budapesten, Debrecenben és Szegeden lépnek fel a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Az együttes különleges szimfonikus zenekari arénaturnéval és látványelemekkel készül a koncertekre, Budapesten január 16-án, Debrecenben január 17-én, Szegeden pedig január 18-án lép fel. A hattagú a cappella csapaton kívül a Kodály Filharmónia Debrecen csatlakozik a csapathoz, a koncerteket Illényi Péter vezényli - közölték a szervezők az MTI-vel.

A King's Singers a legnépszerűbb rajzfilmslágerekből inspirálódva készítette el a When you wish upon a star című albumát, amelyen többek közt olyan közismert filmek dalainak feldolgozásait hallhatja a közönség, mint a Dumbo, a Pán Péter, a Hófehérke, az Aladdin, vagy a Jégvarázs.

A The King's Singers 1968. május 1-jén alakult a Cambridge-i King's College-ban, amikor a diplomázott karénekes hallgatók koncertet adtak a Queen Elizabeth Hallban. A csapat az évek során többféle felállásban énekelt már, de ez a londoni debütálás egy öt évtizedes karriert indított útjára.

Az együttest a zenei sokoldalúság, a könnyűzene magas minőségben való megszólaltatása jellemezte, így hetente szerepeltek a tévében főműsoridőben, kórusok által sosem énekelt populáris zenék előadásával. A csapat rendszeresen koncertezik a világ legnagyobb koncerttermeiben, többek közt a londoni Royal Albert Hallban, a Sydney-i Operaházban, a Carnegie Hallban, a Pekingi Előadóművészetek Nemzeti Központjában, vagy az amsterdami Concertgebouwben is.

További információ, valamint jegyvásárlás: filharmonia.hu

Fotó: Rebecca Reid

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés