bezár
 

gyerek

2024. 03. 08.
VárLak Fesztivál a Kabóca Bábszínház új otthonában!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három napig tartó, ingyenes fesztivállal nyitja meg hivatalosan is új, a Deák Ferenc utca 13. szám alatt található otthonának kapuit a veszprémi Kabóca Bábszínház. A VárLak Fesztiválra (2024. március 22-24.) a régi és az új nézőket egyaránt szeretettel várják, hogy együtt ünnepelhessék meg új épület felavatását. A fesztivál időpontjának apropóját az adja, hogy világszerte március 20-án ünnepeljük a gyermekszínházi világnapot, március 21-én a bábszínházi világnapot, március 23-án a Színházak Éjszakáját, március 27-én a színházi világnapot.

A VárLak fesztivál részletes programja:

PÉNTEK (2024. március 22.)
Pénteken ünnepélyes keretek között Veszprém város vezetése, a veszprémi kulturális intézmények, valamint a színházi, bábszínházi szakma képviselői jelenlétében avatja fel az új épületet Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere. Az átadó résztvevői részleteket láthatnak meg a Kabóca Bábszínház újonnan készülő előadásából, ami A. Tóth Sándor festőművész képeiből inspirálódott. A produkció rendező-koreográfusa Ladányi Andrea. (Az előadást először június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján láthatja majd a nagyközönség.) A meghívott vendégek e különleges estén Pályi János kifejezetten a rendezvény apropójához szabott Vitéz László-játékát is élvezhetik.

prae.hu


SZOMBAT (2024. március 23.)
A szombati napon a Kabóca Bábszínház, illetve az épületet körülölelő park kapui a nagyközönség előtt is megnyílnak. Számos bábszínházi előadás, játéktér, és további szórakoztató, interaktív programok várják majd ingyenesen a látogatókat. 10 órától kezdve minden páros órában bábszínházi produkciók kezdődnek a PARKban: látható lesz Pályi János Vitéz László-játéka; a Kabóca Bábszínház közkedvelt Miú és Vau produkciója; az Aranyszamár Bábszínház Volt egyszer egy… előadása, a Kabóca Bábszínház egyik korábbi igazgatója, Székely Andrea rendezésében; a nemrég bemutatott A kismalac meg a farkasok, illetve Danny Bain is színpadra lép majd. Az előadásokon felül, 11 órától további izgalmas programlehetőségek várják a látogatókat: 11 órától Ringató koncert Rábaközi Ritával és barátaival; 13 órától kulináris meglepetés; 15 órától Parkavató a BaMaKO közreműködésével: a közösen elkészített madárházak, madáretetők és rovarhotelek kihelyezése a Kabóca Bábszínház parkjában; 17 órától pedig gyermektáncház, Vastag Ricsi vezényletével.
Eső vagy rossz idő esetén sem kell pánikba esni: minden program beköltözik a bábszínházba!

ÉJSZAKA A BÁBSZÍNHÁZBAN
Igazán bátor gyereknézőiknek exkluzív programmal készülnek szombat estére: kipróbálhatják, hogy milyen egy egész éjszakát a bábszínházban tölteni. A program: este nyolctól vacsora a Derce Pékbisztró prezentálásában, majd kalandtúra a veszprémi vár izgalmas területein a Kabóca Bábszínház színészeinek közreműködésével. Ezután a Csókolom, hol a víz? című produkciót tekinthetik meg a bentalvók, és rendhagyó módon még a kulisszák mögé is bekukucskálhatnak előadás közben. Az este zárásaként Danny Bain mond esti mesét. Másnap reggel Ladányi Andrea Kossuth-díjas táncművész-koreográfus tart reggeli tornát, utána pedig színházi díszítőkként is kipróbálhatják magukat a bentalvók: segítségükkel épülhet be vasárnapi matiné, A boszorkány cukrászdája című előadás díszlete, a Kabóca
Bábszínház műszaki munkatársainak vezetésével. A program reggelivel zárul.
(Az Éjszaka a bábszínházban program térítés ellenében és előzetes regisztrációt követően vehető igénybe.)


VASÁRNAP (2024. március 24.)
A résztvevők a fesztivál utolsó napján sem maradnak program nélkül: 10 órától Kabóca Bábszínház legújabb előadását, A boszorkány cukrászdáját tekinthetik meg a nézők, a Blattner Géza-díjas Kolozsi Angéla rendezésében. Az előadás után kézműves foglalkozással várják a legkitartóbbakat.


A Kabóca Bábszínház sok szeretettel vár mindenkit új otthonában, március 22. és 24. között a VÁRLAK FESZTIVÁLON!

Bővebb információ a www.kabocababszinhaz.hu oldalon.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Családi program 2024. június elsején

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés