bezár
 

gyerek

2024. 06. 18.
Királyfik és Királylányok új helyszínen
31. Kabóciádé Családi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Királyfik és Királylányok új helyszínen Idén 31. alkalommal rendezik meg a veszprémi Kabóciádé Családi Fesztivált június 28-30. között, „királyfik és királylányok” tematikában. A fesztivál idén új helyszínre költözik: a szervezők a Kabóca Bábszínházban, annak parkjában, illetve a Szerelem-szigeten előadásokkal, játékterekkel, éjszakai kalandtúrával, kreatív foglalkozásokkal és még számos izgalmas programmal várják majd a kikapcsolódni vágyó királyfi- és királylány-jelölteket. 

A fesztivál nyitónapján, június 28-án, pénteken 17 órától lehet érkezni a Kabóca Bábszínház parkjába, ahol Boróka királyné és Habakuk király - Kabóciádé birodalmának uralkodói fogadják a látogatókat. 18 órától A székely menyecske meg az ördög című előadást tekinthetik meg a nézők Fabók Mancsi Bábszínházának előadásában. A produkciót követően kezdetét veszi a Kabóciádé ünnepélyes nyitóceremóniája, melyben színre lép a királyi pár és komplett udvartartásuk (hipmesterek, hopmesterek, udvarhölgyek, szakácsnők) a bábszínház teljes társulatának bevonásával. Az ünnepi műsorban közreműködik Kabóciádé Birodalmának udvari tánckara, a Fitos Dezső társulat is. A nyitóünnepség táncházzal zárul majd. 

prae.hu

A szombati nap (június 29-én) rengeteg izgalmas bábszínházi előadást tartogat minden korosztálynak. A produkciók színhelye a Kabóca Bábszínház kültéri parkszínpada. 

10 órától a KL Színház Sárkányölő Sebestyén című előadásában Czéh Dánielt és Markó-Valentyik Annát láthatják a nézők.
10:30 -tól a legkisebbeknek kedveznek a szervezők: Dödölle című babaszínházi előadásukat már fél éves kortól ajánlják. A produkció rendezője a Blattner Géza-díjas Kocsis Rozi, szereplői pedig Gidófalvi Imola és Sebestény Jakab. 
12 órától a pécsi székhelyű MárkusZínház hozza el Az égigérő fa című produkciót. 
14 órakor a Kabóca Bábszínház Csókolom, hol a víz? című kesztyűsbáb-előadását láthatják a nézők. 
16 órától ismét a MárkusZínház foglalja el a színpadot, ezúttal Laci királyfi című előadásukkal. 
A szombati nap utolsó produkciója 18 órától Az elátkozott malom Pályi János előadásában, akivel a Kabóca nézői már a VárLak Fesztiválon is találkozhattak. 

A szombati napnak az előadások végeztével még koránt sincs vége: sötétedéskor veszi kezdetét a Kabóciádé egyik legközkedveltebb programpontja, az Éjszakai kalandtúra. A program tematikája kapcsolódik az idei fesztivál alapfelvetéséhez: a kalandtúrán résztvevők egy királylány- és királyfi alkalmassági vizsgán bizonyíthatják majd a rátermettségüket. 

A Kabóciádéra látogatók vasárnap (június 30.) sem maradnak előadások, illetve programok nélkül: 

10 órától a Pulcinella kertészkedik című előadást láthatják a Ziránó Színház vendégjátékában, 
10:30- kor ismét a legkisebbeket várják az Izeg-mozog című babaszínházi előadásra. A produkciót Markó-Valentyik Anna rendezte és játssza.
12 órakor az Aranyszamár Színház hozza el Hüvelyk Matyi című előadásukat, 
14 órától ismét a Ziránó Színház lép színpadra, ezúttal a Kelekótya Haramiák című kesztyűsbábos vásári játékkal,
16 órakor pedig a Kabóca Bábszínház egyik közönség-kedvencét, a már több, mint 100 előadást megért Miú és Vau-t láthatják a nézők. 
A Kabóciádét Boróka királyné köszönőbeszéde és egy fergetes Karibi gyerekbuli zárja 18 órától, a Pannonia Allstars Ska Orchestra vezényletével. 

A fesztivál szombati és vasárnapi napján, 10-18 óráig interaktív foglalkozásokkal várják a játszani vágyókat: 

A Kabóca Kuckó Kabóca Bábszínház Játszóházában a legkisebbeknek nyújt pihenési és pihegési lehetőséget, az Emeld a magasba! – darus játéktér pedig az építkezni vágyó kalandorokra fókuszál. 

Ezzel párhuzamosan a Szerelem-szigeten számos további játéktér várja majd a látogatókat (a játékterek nyitva tartása: szombaton és vasárnap 10-18 óráig, kivéve a külön jelölt programokat): itt lesz a Ludibundus – a MárkusZínház játéktere; a Háry – az Aranyszamár Színház interaktív dramatikus játéktere; a Négy égtáj – a Griff Bábszínház játéktere; Bartha Kata Molyoldája a régmúlt játékaira fókuszálva; a Királyfik és királylányok – a Bóbita Bábszínház játéktere (csak szombaton, 11-19 óráig!); a Tekergőtér – Grosschmid Erik ügyességi játékai (csak vasárnap, 10-18 óráig!). 

Ezeken felül lesz Kerekítő foglalkozás Fizl Katával (szombaton 10-11 óráig és vasárnap 17-18 óráig), illetve a Királynék völgye elnevezésű városismereti séta Boróka királyné vezetésével (szombaton és vasárnap 11-12 óráig), valamint kézműves foglalkozások a Kabóca Bábszínház műhelyének vezetésével (pénteken 16-19 óráig, szombaton és vasárnap 10-18 óráig). 

A Kabóca Bábszínház idén is céljául tűzte ki, hogy a lehető legzöldebben rendezze meg a fesztiválját. Ennek részletei a honlapukon, illetve a Kabóciádé QR-kóddal beolvasható szóróanyagán olvashatók.

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak a 31. Kabóciádé Családi Fesztiválra június 28. és 30. között A Kabóca Bábszínház parkjába, illetve a Szerelem-szigetre!

Fotó: Kabóca Bábszínház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés