bezár
 

film

2007. 01. 21.
Élet a tengerszint alatt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Élet a tengerszint alatt „Ezért a műsorért semmilyen büntetés nem lenne túlzás”, avagy: Amit nem tudsz eladni: küldd be a Viasatnak! Videó-kuka vagy tévészemét? Vidióták a Viasat3-on.
Ricsi és Qka, az Animal Cannibals két frontembere vezeti a Viasat3 Vidióták című műsorát, mely magyar show-műsorként ajánlja magát. Zselés haj, szoláriumos fej, színes felső, fehérre meszelt farmer: a két rapper stylistja roppant eredeti. Már csak valami mondandó kéne. „Bevallom őszintén, én az anuszom környékén szoktam legjobban izzadni” – veti oda egyikük, de csakráim nem jelzik a nézettségi görbe égbe szökését.

„Amit ma felvehetsz, ne halaszd holnapra! – Rögzítsenek vidám videókat és küldjék be ide!” – így szólna az ars poetica. Kisfilmek kutyákról, macskákról, gyerekekről s egymást piszkálgató csimpánzokról. A képek alatt végig műnevetés, a stúdióban taps és ováció. Kiesik a fogsor, összedől a sufni: Benny Hill-es balesetek válogatás nélkül. „A mai műsorvezetői teljesítményedért melegebb éghajlatra küldenélek el” – évődik a súgógép segítségével Ricsi vagy Qka. Kielégül-e a célcsoport: ez volna kicsike kérdésem.

Minden kereskedelmi csatornának van (sztár)arcra írt húzóműsora, meg bűntudat-műsora, melyben valami komor témát próbálnak megfogni. Hoznak egy entellektüelt, és besminkelik: ossza csak a közszolgálatiként eladható észt. Tudunk pénzkaszáló reklámműsorokról is, csak azt nem tudjuk: a külföldi és hazai home-videókkal operáló Vidióták micsoda. Tölteléknek nem elég csípős, habnak túl ragacsos. Képi élmény nincs, a dramaturgia annyi, hogy a feldicsért bejátszások között viccelődni próbál két műsorvezetőt játszó faszagyerek.

Döntsön a nép! – gondoltam, s kattintgattam egy keveset, de a műsorról pozitív internetes értékelést nem találtam. Szemétkedőt annál inkább. Három példa elég is lesz: 1. „Ezért a műsorért semmilyen büntetés nem lenne túlzás”, 2. „Nincs benne semmi poénos”, 3. „Szánalmas, hogy valaki azon tud röhögni, hogy egy kisgyerek megbotlik, vagy egy motoros elesik. Innen már tényleg nincs lentebb semmi; esetleg Gyurcsók mester valamije, vagy a Fásy mulató. Mondjuk az utóbbin legalább lehet nevetni.”

(Vidióták, Viasat3, hétköznaponként, 19.30)
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Pollágh Péter --


További írások a rovatból

Pedro Almodóvar: Fájdalom és dicsőség
May el-Toukhy: Szívek királynője
Interjú Zurbó Dorottya dokumentumfilm-rendezővel az univerzális történetek megkereséséről, a nézőkhöz vezető útról és a kitartás szerepéről
Interjú Rév Marcell operatőrrel rendezőkről, trendekről, filmekkel eltöltött évekről

Más művészeti ágakról

színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés