bezár
 

jövőnéző

2012. 09. 04.
Bemutatjuk: Péterke hallani fog
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatjuk: Péterke hallani fog Megjelent Benyovszky Anita: Péterke hallani fog című könyve, mely egy tervezett gyerekkönyvsorozat első kötete. A Palimpszeszt-PRAE.HU gondozásában és Balázs Eszter Anna szerkesztésében kiadott könyv egy hallássérült kisfiú történetét meséli el a hallássérülés felfedezésétől a hallókészülékkel való hallás- és beszédtanulás kezdetéig.
A mesekönyv második kötete – megfelelő anyagi feltételek esetén – jövőre jelenik meg, és az implantos kisgyerekek megpróbáltatásait meséli el, segítve ezzel a már megműtött és a műtét előtt álló kicsiket (és szüleiket).
 
"A sorozat első darabja színes és részletes illusztrációi segítséget nyújtanak a hallássérült gyerekek szüleinek abban, hogy a hallókészülék-viseléssel járó napi nehézségeket, különleges helyzeteket (állandó orvoshoz járás, illesztékkészítés, hallásvizsgálat, szurdopedagógiai foglalkozások, stb.) elmagyarázhassák gyerekeiknek. Ez a gyermekkönyv segítséget nyújthat azokban a halló gyerekközösségekben is, ahová bekerül egy nagyothalló vagy siket kisgyerek – hogy előmozdítsa a befogadást, lehetőséget nyújtson ennek a "másságnak" az elfogadására. Olyan halló családok könyvespolcára is ajánlom, akik elfogadásra, a "másság" megismerésére kívánják nevelni gyermekeiket" - írja a könyvről Megyeri Tímea a macie.hu portálon.
 
A Péterke hallani fog bemutatója szeptember 7-én, pénteken lesz, 15 órai kezdettel a budapesti Örökmozgó Filmmúzeum kávézójában (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.), a Jövőnéző Művészeti Fesztivál keretén belül.

A könyvbemutatón a szerzővel, Benyovszky Anitával Fejes Gabriella gyógypedagógus (ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ) beszélget; moderál: Rácz I. Péter.
 
A könyv megrendelhető a kiadó e-mail címén: info@prae.hu. A kötet limitált példányszámú, és nagykereskedelmi forgalomba csak később kerül.
 
A könyv blog-oldala
 
 
A Péterke hallani fog blog, amit Péterke hallássérülésének felismerése óta vezet Benyovszky Anita a fejlődéséről, megpróbáltatásokról és az életükről
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

jövőnéző

Átlépés az, ami forró Átlépés az, ami forró
Milián Orsolya: Átlépések könyvbemutató (Jövőnéző Fesztivál, Örökmozgó Filmmúzeum, 2012. szeptember 9.)
jövőnéző

Egyre professzionálisabbá váló forradalmi hangulat Egyre professzionálisabbá váló forradalmi hangulat
Vizualitás a zenében – a zenei klipek szerepe és lehetőségei (Jövőnéző Fesztivál, Örökmozgó Filmmúzeum, 2012. szeptember 9.)

Más művészeti ágakról

irodalom

Közösség az immunitáson túl Közösség az immunitáson túl
Roberto Esposito társadalomfilozófiája és az emberi biztonsági rendszer megnyitása
Háttérinterjú Kukla Krisztián kurátorral a magyar művészet nemzetközi kapcsolatairól, a járványhelyzet művészeti világra gyakorolt hatásairól, a Leopold Bloom díj és az aqb jövőjéről
art&design

A hely és a tárgy szimfóniája A hely és a tárgy szimfóniája
Élménybeszámoló a Kiscelli Múzeum „Ragyogj!” című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés