bezár
 

jövőnéző

2012. 09. 04.
Bemutatjuk: Péterke hallani fog
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatjuk: Péterke hallani fog Megjelent Benyovszky Anita: Péterke hallani fog című könyve, mely egy tervezett gyerekkönyvsorozat első kötete. A Palimpszeszt-PRAE.HU gondozásában és Balázs Eszter Anna szerkesztésében kiadott könyv egy hallássérült kisfiú történetét meséli el a hallássérülés felfedezésétől a hallókészülékkel való hallás- és beszédtanulás kezdetéig.
A mesekönyv második kötete – megfelelő anyagi feltételek esetén – jövőre jelenik meg, és az implantos kisgyerekek megpróbáltatásait meséli el, segítve ezzel a már megműtött és a műtét előtt álló kicsiket (és szüleiket).
 
"A sorozat első darabja színes és részletes illusztrációi segítséget nyújtanak a hallássérült gyerekek szüleinek abban, hogy a hallókészülék-viseléssel járó napi nehézségeket, különleges helyzeteket (állandó orvoshoz járás, illesztékkészítés, hallásvizsgálat, szurdopedagógiai foglalkozások, stb.) elmagyarázhassák gyerekeiknek. Ez a gyermekkönyv segítséget nyújthat azokban a halló gyerekközösségekben is, ahová bekerül egy nagyothalló vagy siket kisgyerek – hogy előmozdítsa a befogadást, lehetőséget nyújtson ennek a "másságnak" az elfogadására. Olyan halló családok könyvespolcára is ajánlom, akik elfogadásra, a "másság" megismerésére kívánják nevelni gyermekeiket" - írja a könyvről Megyeri Tímea a macie.hu portálon.
 
A Péterke hallani fog bemutatója szeptember 7-én, pénteken lesz, 15 órai kezdettel a budapesti Örökmozgó Filmmúzeum kávézójában (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.), a Jövőnéző Művészeti Fesztivál keretén belül.

A könyvbemutatón a szerzővel, Benyovszky Anitával Fejes Gabriella gyógypedagógus (ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ) beszélget; moderál: Rácz I. Péter.
 
A könyv megrendelhető a kiadó e-mail címén: info@prae.hu. A kötet limitált példányszámú, és nagykereskedelmi forgalomba csak később kerül.
 
A könyv blog-oldala
 
 
A Péterke hallani fog blog, amit Péterke hallássérülésének felismerése óta vezet Benyovszky Anita a fejlődéséről, megpróbáltatásokról és az életükről
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

jövőnéző

Egyre professzionálisabbá váló forradalmi hangulat Egyre professzionálisabbá váló forradalmi hangulat
Vizualitás a zenében – a zenei klipek szerepe és lehetőségei (Jövőnéző Fesztivál, Örökmozgó Filmmúzeum, 2012. szeptember 9.)
jövőnéző

A mondatok szintjéig közösen A mondatok szintjéig közösen
Az eltűnés könyvei – Bret Easton Ellis. Örökmozgó Filmmúzeum 2012. szeptember 7.

Más művészeti ágakról

King Weed: Let There Be Weed (2021)
irodalom

Az identitástörténet válsága Az identitástörténet válsága
Grecsó Krisztián: Magamról többet, Magvető Kiadó, 2020
irodalom

Zárt perspektívák Zárt perspektívák
Magvető Kiadó, 2020
színház

Csak ültek és meséltek Csak ültek és meséltek
Büfészínész/Színészbüfé 1. – Az Örkény Színház szilveszteri műsoráról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés