bezár
 

220VOLT

2013. 08. 15.
1962 – Dzsedzsa!
Milorad titkos élete 11.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Londonban kiadták...


...Anthony Burgess Gépnarancs és Párizsban Claude-Lévy Strauss Vad gondolat című könyvét. A bátyám és én pedig kitaláltunk egy titkos nyelvet olyan szavakból, melyeket nem lehetett lefordítani hétköznapira, de különlegesen fontosak voltak számunkra, és a legkülönbözőbb alkalmakkor használhattuk őket. Ilyeneket, mit az umbla, dzsedzsa, zdupa, csiplduka, dzsegatuva... A dzsedzsát például hangosan kimondhatod, ha valakinek a fejére koppintasz egy csvrgát (kokit), de használhatod akkor is, ha nem akarsz válaszolni, mert azt kérdezik tőled, milyen nap van ma, te meg azt mondod: dzsedzsa! Ezt a nyelvet főleg a felnőttek bosszantására használhatod.

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Milorad Krstic --


További írások a rovatból

220VOLT

Danubia, kettő Danubia, kettő
(életrajzi töredékek)
220VOLT

1967 - az ördög tinnitusza 1967 - az ördög tinnitusza
Életrajzi töredék
220VOLT

Palicsi anzix Palicsi anzix
Hét emlék (életrajzi töredékek)

Más művészeti ágakról

Interjú Révész Emesével az 1. Budapesti Illusztrációs Fesztiválról és napjaink (gyerek)könyv-illusztrációjának hazai helyzetéről
irodalom

A mindenség ernyőjére kivetítve A mindenség ernyőjére kivetítve
A Kortárs folyóirat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Veres Pálné Gimnázium közös Ottlik-regénykonferenciája
irodalom

Huszonegyedik #12 Huszonegyedik #12
A Másik domesztikálása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés