bezár
 

gyerek

2016. 01. 08.
Folytatódik a Magyar népmesék
A Mesemúzeum és az Alexandra Kiadó közös programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik a Magyar népmesék Folytatódik a Magyar népmesék programsorozat: 2016. január 16-án 11 órakor az egyedülálló gyűjtemény egy újabb története elevenedik meg a Mesemúzeum és az Alexandra Kiadó közös programján.

A Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincs: ezeken a meséken több generáció nőtt már fel, a történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez a magyar népmesei hagyományt.

Az autentikus népművészeti és népzenei motívumokat követő Magyar népmesék egyike köré épül a Mesemúzeum és az Alexandra Kiadó közös gyermekprogramja. Novembertől havonta egyszer egy-egy magyar népmeséhez kapcsolódó programon vehetnek részt a gyerekek a Mesemúzeumban. Legközelebb január 16-án, szombaton délelőtt 11 órakor hangzik el egy történet, majd a közös mesemondást és éneklést követően népi iparművész segítségével a történet hőseit, figuráit készíthetik el a gyerekek.

Magyar népmesék

Az Alexandra Kiadó decemberben jelentette meg a 100 magyar népmese című kötetet, amelyben a sorozat valamennyi darabja helyet kapott.

A Magyar népmesék című animációs sorozat 1977-ben született Mikulás Ferenc ötletéből. A Kecskeméti Filmstúdió vezetője és a sorozat rendezője, tervezője, Jankovics Marcell elhatározták, hogy az egyes epizódokban az adott tájegység népművészeti motívumait, viseletét és tájnyelvét jelenítik meg. A sorozat zenéjét az autentikus népdalelemeket saját dallamokkal elegyítő Kaláka együttes írta. Az így létrejövő képi, zenei és szövegvilágnak köszönhetően a Magyar népmesék népszerűsége több mint három évtized múltán is töretlen.  

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés