bezár
 

zene

2017. 08. 27.
Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója lesz Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember első hétvégéjén rendezik meg a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját a szentendrei Skanzenben, ahol szombaton a táncházmozgalom kiemelkedő zenekarai, zenészei egész napos zenés-táncos forgataggal várják a közönséget, vasárnap pedig a Pap-sziget Kempingben tartanak előadásokat és mesterkurzusokat a regisztrált zenészek számára.

A Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója negyedik éve biztosít lehetőséget több száz zenész számára a kötetlen, baráti együttlétre, az ismerkedésre, a szakmai kérdések megvitatására, miközben a rendezvényen a közönség is betekintést nyerhet a táncházzenészek tevékenységébe - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Klasszikus kedvencek 2018.

Szeptember 2-án a 45 éve működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő, egész napos zenés forgataggal várják az érdeklődőket a Skanzenben. A gazdag programkínálatot kézműves-foglalkozások, gyermek és családi programok, tánc- és énektanítás, zenészfotó-kiállítás, borkóstolás és vásártér teszi teljessé.

A rendezvény központi színpadán lehet hallani többek között Agócs Gergely mesemondót, a Khamoro Budapest Bandet és koboz-, tambura- és citerabemutatót is.

A találkozó nyílt napját este gálaműsor zárja, ahol hagyományőrző zenész és énekes mesterek, valamint a Magyar Állami Népi Együttes táncosai lépnek fel a Skanzen Amfiteátrumának színpadán.

Másnap, a Pap-sziget Kempingben szakmai programot, előadásokat, valamint éneke, vonós és citerás mesterkurzusokat tartanak. A részvétel regisztrációhoz kötött.

nyomtat

További írások a rovatból

Kirándulás a kintből a bentbe az Arcus Temporum Fesztiválon
Szubjektív, beszámoló, Bánkitó ’28
Nick Cave-koncert, Papp László Budapest Aréna, június 21.
Master Musicians of Jajouka a Trafóban

Más művészeti ágakról

Szilágyi Zsófia: Egy nap
Gyovai Katalin Hugonnai Vilmáról, Thorról és a bogaras trilógiáról
Rét Viki kortárs novellagyűjteményről és egy alakuló regényről mesélt
Stefanie Brockhaus és Andreas Wolff filmje, A költőnő a Verzión


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés