bezár
 

gyerek

2018. 05. 28.
Utazás sárkányon, időben és térben
Gyerekprogramok a Margó Irodalmi Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Utazás sárkányon, időben és térben Június 6-10. között, tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált a Petőfi Irodalmi Múzeumban: a Bookline, az Aegon, a PIM és a Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyenes fesztivál célja, hogy rendhagyó szerzői estekkel, felolvasásokkal, színházi produkciókkal és koncertekkel valódi közösségi élménnyé tegye az irodalmat.

A gyerekeseket is izgalmas programokkal várják a Petőfi Irodalmi Múzeumban az ötnapos ingyenes fesztivál szombati napján, 10 és 15 óra között. A kicsik többek között nyomkövetős kalandozásokon, kézműves-foglalkozásokon és egy varázslatos koncerten is részt vehetnek. A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya már meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandoztak, a zenekar harmadik lemeze pedig még távolabbi; űrbéli tájakra kalauzolja el a gyerekeket. Ezúttal Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket; harsog a robotfalvi trappolós, sutyorognak a Qpi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek….

Június 9-én, szombaton a Margó irodalom- és olvasásnépszerűsítő gyerekprogramjain 10 órától az udvaron Nagy Réka, az Ökoanyu illatos fürdőbombát készít a gyerekekkel: együtt állítják össze, keverik ki, hogy aztán az esti fürdéskor pezseghessen a vízben. Az ökoóra közben a gyerekek megismerkednek az illatokkal és a természetes alapanyagokkal. Két másik program is várja ebben az időpontban a Margóra látogatókat, az egyik egy nyomkövetős kaland, a másik pedig egy kézműves-foglalkozás.

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról

A Titkos átjáró - Kalandozások a palotában azoknak a kicsiknek való, akiknek a mindenük a kaland, a nyomkövetés, a térképolvasás, jól ismerik a címereket és a régi iratok megfejtése sem riasztja őket vissza.

Akik inkább kézműveskednének, találkozhatnak Marék Veronika és Berg Judit legkedvesebb meseszereplőivel, ahol Boribonos lufinyomdázáson, Cipelő cicás könyvjelző és Varázsképeslapok készítésén vehetnek részt.

Kicsit később a Cseh Centrum és a Csirimojó Kiadó gyermekfoglalkozásán füvészkönyvet lehet készíteni, 11.00 órától pedig az udvaron Rutkai Bori Bandája varázsolja el a kicsiket. A zenekar legújabb lemeze, az Űrdöngölők űrbéli tájakra kalauzolja el a gyerekeket. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú vendégek.

Űrdöngölők zenekar

Egy igazi nyomozás is indul délben Ruff Orsolya A zöld macska titka című meseregényéhez kapcsolódón. Sok feladvány, kaland, izgalom - és persze az ügyes nyomozókat meglepetés is várja!

12.30-tól a pagony cukrásza elárulja, hogyan készül a Tilda-pite, és mindenki elkészítheti a saját étterme étlapját is.

Kis-Várday Júliával 13.00 órától veszi kezdetét egy játékos foglalkozás, Farkas Róbert Első könyvem az univerzumról című mesekönyvéhez kapcsolódva. A foglalkozás választ ad többek között arra is, hogy hogyan kell elképzelni az univerzumot, csillagokkal és bolygókkal. Ha pedig a sárkányokkal szeretnének „találkozni” a gyerekek, akkor 14.00 órakor a PIM udvarán várja az érdeklődőket a tökéletes program és M. Kácsor Zoltán Sárkánytörvény című könyve.

Sárkánytörvény

A kamaszokra is izgalmas programok várnak szombaton. A PIM Lotz-termében 13.30-tól a kortárs magyar fantasy-irodalomról beszélget Majoros Nóra, Szakács Eszter és Rét Viktória. Két fantáziavilág találkozik: Majoros Nóra fantasyjében a pitykések birodalmában a fellázadnak a prémesek a keménykezű királynő ellen, miközben ikerlányai a születésnapjukra készülődnek. A Babilon című regényben Szakács Eszter a griffhősök világába vezet be új kalandokon át.

Ezután az Időfutár 7. részének, Az ellopott időgépnek a négy szerzőjével, Gimesi Dórával, Jeli Viktóriával, Tasnádi Istvánnal, Vészits Andreával vehetnek részt a kamaszok egy beszélgetésen, játékon és időutazáson.

Fél 4-től a PIM udvarán kezdődik egy felolvasással egybekötött kötetbemutató-beszélgetés: a Budapest OFF történetei a főváros egy-egy kis szegletében játszódnak a belvárostól a külvárosig. A novellák kamasz szereplői egy pillanatban szétválaszthatatlanul összekapcsolódnak a várossal.

További információk, képek, videók és hanganyagok elérhetőek a honlapon, Facebookon, Instagramon, Soundcloudon és YouTubeon.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Nem Tilos Olvasni!
Online könyvklub a Tilos az Á Könyvektől
gyerek

Mesél az erdő Mesél az erdő
Gyereknapra, szeretettel

Más művészeti ágakról

színház

Érinthetetlenek Érinthetetlenek
Opera a karanténból: Stanisław Moniuszko Paria című műve a poznani Teatr Wielki előadásában
Interjú Hudi Lászlóval a Mozgó Ház Társulásról, munkamódszerekről, külföldi lehetőségekről
színház

Érzelmeink labirintusában Érzelmeink labirintusában
A Tévedések vígjátéka a gyulai Tószínpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés