bezár
 

gyerek

2020. 06. 08.
Amikor a kukák világgá mentek - mesék a fenntarthatóságról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Amikor a kukák világgá mentek - mesék a fenntarthatóságról Kortárs szerzők fenntarthatósággal kapcsolatos gondolatait olvasta fel az Amikor a kukák világgá mentek című mesekönyvből Kis-Várday Júlia a Margó Irodalmi Fesztivál programjának keretében. 

A Móra Könyvkiadó gondozásában most megjelent Amikor a kukák világgá mentek – Mai mesék a zöld jövőért címet viselő antológiában ma élő magyar szerzők osztják meg a fiatal olvasókkal azt, hogy ők miként gondolkodnak a környezetvédelemmel kapcsolatban.

Forrás: Margó Irodalmi Fesztivál

A Föld védelmére buzdító mesékkel a kollektív felelősségtudatot szeretnék hangsúlyozni a gyerekek körében is. A történetekben bátorítják őket például a szelektív hulladékgyűjtésre, a környezetkímélő közlekedési alternatívák használatára, valamint hangsúlyozzák az állatvédelem jelentőségét is. 

A huszonnégy felkért szerző között megtalálható többek között Balázs Ágnes, Böszörményi Gyula, Krusovszky Dénes, Marék Veronika és Zalka Csenge is. 

A felolvásás ide kattintva visszanézhető. 

A mesekönyvről részletesebben itt olvashat. 

Kép forrása: Móra Könyvkiadó

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Madzin Emília --


További írások a rovatból

gyerek

Különleges videós produkció készült a rendszerváltásról
A Faktor Terminál produkciója a Tilos az Á Könyvek kötete alapján
gyerek

Mesél az erdő Mesél az erdő
Gyereknapra, szeretettel

Más művészeti ágakról

irodalom

Közösség az immunitáson túl Közösség az immunitáson túl
Roberto Esposito társadalomfilozófiája és az emberi biztonsági rendszer megnyitása
art&design

Auswanderer Raus! Auswanderer Raus!
A magyar performansz története 1966–2018 (3): Disszidens művészek: Altorjay, Szentjóby, Baksa-Soós, Halász, Kántor, Najmányi, Botond, Tót... (1967–79)
Ultraviolet a Netflixen 
irodalom

A 91. Ünnepi Könyvhét prospektusa A 91. Ünnepi Könyvhét prospektusa
Digitális Könyvhéthez digitális prospektus


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés