bezár
 

irodalom

2021. 08. 20.
OGM fotónapló – 2021. július
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Attól, hogy kiabálsz, még nem lesz igazad, aranyapám, kiabálta egy őszes férfi a keszthelyi móló töltésén, félúton a kikötő felé. Egy ott horgászó kamaszfiúval vitatkozott, aki megunta, hogy a férfi a feje mellett dobálja be az egészben megszáradt zsömléket a hattyúknak. 

Tanulmányjelleggel léptem a két főszereplő közé, de tudatosan csak a fiúhoz beszéltem, aki már behúzta a szerelékét és dühösen pakolni kezdett. Unod? Már nagyon. Látom, hogy üres a szákod. Ha már indulsz, javaslom a túloldalt, ott egy fickónál három dévért is láttam. Az ősz fazon eddig bírta, hogy ignoráltuk. Talán zavarok?! Nem bánod, kérdeztem a sráctól, aki kíváncsian biccentett. Uram, van az ön zsebében mobiltelefon, vagy egyéb elektronikus eszköz, kérdeztem. Nincs! Megörültem, és egy határozott mozdulattal a békanyálas vízbe löktem. Rövid kapálózás után felállt a térdig érő vízben, a hattyúk fújni kezdtek rá, a hátunk mögött tapsoló emberektől nem hallottuk, emberünk mit suttog maga elé. A vízben indult a part felé, nem láttuk többet. Tehát dévérek? Igen, még frissnek tűntek. A fiú megköszönte, majd vigyorogva költözött át a töltés nyugati oldalára.*

Közvetlenül ez után készítettem ezt a fotót, mondjuk a világbéke jegyében. Legyen világbéke.

*A fenti történések közül semmi sem történt meg, így a szereplőknek sem esett baja. Idei balatoni kalandjaimat lezárva hazafelé, a vonaton jegyzeteltem le. Zötyögő egy oldal, más el sem tudná olvasni. A fotó a lényeg. Szeretem ezt a fotót.

világbéke

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

Markó Béla az SZTE-BTK-n
irodalom

A mindennapok újraírása A mindennapok újraírása
Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíjpályázat nyerteseinek beszélgetéséről
irodalom

Ez a modernné olvasós korszakom Ez a modernné olvasós korszakom
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 4. nap
irodalom

Nőképek és képregények Nőképek és képregények
Női képregénykészítőkről beszélgettek a PesText fesztiválon

Más művészeti ágakról

Fabricius Gábor: Eltörölni Frankot
gyerek

Szuperhős ógörög köntösben Szuperhős ógörög köntösben
Tasnádi István: Helló, Héraklész!, Pagony, 2021
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balogh Máté zeneszerző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés