bezár
 

art&design

2021. 12. 01.
Planet Budapest 2021
Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az esemény 2021. november 29 és december 5. között a Hungexpo területén kerül megrendezésre, a publikus közönségprogramok november 30-ától látogathatóak.

A zöld kérdések most egy újabb platformmal várják az érdeklődőket – megnyitott a Planet Budapest fenntarthatósági kiállítás. A rendezvénysorozat négy tematikus eseménycsoport köré épül: a Fenntarthatóság Univerzumában elsősorban számos ország politikai, kormányzati képviselői vitatják meg például a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszertermelés, energia- és hulladékgazdálkodás, illetve a közlekedés témaköreit; az Expó maga a startupoktól a nagyvállalatokig minden olyan kezdeményezésnek helyet kínál, amely valamilyen módon segíteni kívánja az előbbi kérdéskörök gyakorlati alkalmazását; a Te Bolygód ismeretterjesztő élményközpont a holnap lakása, iskolája, városa van középpontban;  a Jövő Hősei programsorozat pedig elsősorban a 10-16 éves korosztállyal való környezettudatos kommunikációra alapoz majd.

A gyakorlati megoldások, a mindennapi alkalmazhatóság már a kiállítás ideje alatt sem hiányoznak. Mindvégig kézzel fogható eredmények, termékek, mint például hazai, szezonális, fenntartható gazdálkodásból származó élelmiszerek kerülnek bemutatásra a látogatóknak. Legyen szó a közösségi hulladékgyűjtés témájáról, az energiahatékonyságról, vagy bármely más kezdeményezésről, a mindenkori cél, hogy minél szélesebb körben bemutassanak olyan alapvető fogalmakat és problémákat, mint az előállítással járó ökológiai lábnyom, vagy éppen az üvegházhatású gázok.

Az aktuális járványügyi korlátozások mellett érdekes és hasznos tudnivaló, hogy az üres ígéretek helyett biztosított pár zöld kedvezmény is: azok a látogatók, akik a GreenGo, valamint a MOL Limo elektromos autóival érkeznek a rendezvényre, kedvezményes percdíjakra, kuponokra és kreditekre számíthatnak; valamint a VOLÁNBUSZ Zrt., a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a rendezvényre utazóknak 50%-os, “A Jövő Hősei” ifjúsági élményprogramra látogató iskolás csoportoknak és kísérőiknek ingyenes utazást biztosít valamennyi járatán.

A programról további, részletes tájékoztatás az esemény hivatalos weboldalán érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
art&design

Interjú Házas Nikolettával szellemi pályájáról, párizsi tanulmányairól, a deepfake és az ageizmus kortárs jelenségeiről
art&design

A FÉSZEK Művészklub és a textil kapcsolata az 1970-es és ’80-as években
Interjú Tranker Katával műfaji határátlépésről, vizuális nyelv(ezet)ről és tárgyakhoz fűzött érzelmekről

Más művészeti ágakról

Adalékok Harnoncourt Máté-passiójához
Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
Egy házasság helyzete (2. évad)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés