bezár
 

jövőnéző

2012. 09. 09.
Díjak az Első Jövőnéző Könyvtrailerversenyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Díjak az Első Jövőnéző Könyvtrailerversenyen Szombat este a MaNDA által fenntartott budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban Balogh Endre, a prae.hu általános művészeti portál főszerkesztője és Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke átadta az Első Jövőnéző Könyvtrailerverseny díjait. A nyertes alkotások megtekinthetők cikkünkben.
A kétszázezer forintról döntő közönségszavazást Köllő Ildikó és Balázs Brigitta filmje nyerte, amit a JAK-füzetek sorában megjelenő, Nagypál István A fiúkról című kötetéhez készítettek. A közönségszavazás résztvevői közt kisorsolandó 10.000 forintos könyvcsomag tíz nyertesének nevét az eredeti tervekkel ellentétben csütörtökön tesszük közzé, a szerkesztőségi ülésen történő sorsolás uán.Az Első Jövőnéző Fesztivál egyben vásárrá is változott, ugyanis a free style kategóriában érkezett művek közül többet is megvásároltak a kiadók. A Magvető Kiadó Mariam Petroszjan Abban a házban című kötetéhez készített munkát a készítőtől, Kedves Lilitől veszi meg. A József Attila Kör sorozatszerkesztői, Orcsik Roland és Sopotnik Zoltán, valamint elnöke, Gaborják Ádám döntése értelmében Köllő Ildikó és Balázs Brigitta közönségdíjat is elért alkotását vásárolja meg.A Jelenkor Könyvkiadó megvásárolja Tóth Olivértől a Czapáry Veronika Anya kacag című kötetéhez készített, s a közönségszavazáson szoros versenyben második helyet elért trailerét.A prae.hu általános művészeti portál különdíját a Reanimation Stúdió kapta a Móra Könyvkiadónak készített magas minőségű könyvtrailerekért. Példaképp egyet mutatunk itt.
Profi kategóriában a szakmai zsűri döntött, melynek tagja volt Benedek Anna, a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatának vezetője, valamint M. Tóth Géza animációfilmes rendező.

A zsűri Hubai Gergely Torn music című, a Silman-James Press által kiadott kötete számára készített könyvtraileréért a zLabor számára ítélte oda a zsűri a harmadik, százezer forintos díjat.A kétszázezer forintos második díjat Koszti Zsuzsanna (VJ FLlux) kapta, aki Mats Strandberg-Sara Bergmark Elfgren A kör című kötetéhez készített trailert a GeoPen Kiadó számára.A háromszázezer forintos első díjat Erdős István vehette át, aki Aprótörpe indiánok című könyvéhez maga rendezett könyvtrailert Bonczföldi Andreával (animátor), Pásztohy Pankával (designer) és Erdős Jonatánnal (narrátor) a Pozsonyi Pagony könyvkiadó számára.
A díjátadó előtt szakmai és művészeti programok zajlottak a fesztiválon, majd az Opál Színház performasza, aztán a Harcsa Veronika Duó játéka következett.

 A rendezvényt a MASZRE és az NKA Márai Programja támogatta.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

jövőnéző

Szakmai beszélgetések a könyvtrailerről. Örökmozgó Filmmúzeum, 2012. szeptember 8.
jövőnéző

Beszélgetés a digitális, interaktív mesekönyvekről

Más művészeti ágakról

Megnyitószöveg
Beszélgetés Rebecca Dautremerrel a PesTexten
Fiala Borcsa: Lepkebáb, Kolibri, 2023
Priscilla a velencei filmfesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés