bezár
 

film

2011. 04. 09.
Nagykorú a Titanic!
18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. április 8 – 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagykorú a Titanic! Tegnap este ünnepélyes nyitógálával kezdetét vette a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Az eseményt Horváth György fesztiváligazgató és John Deady, az Ír Köztársaság magyarországi nagykövete nyitotta meg.
A nagykövet úr beszédében elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy az évről évre merész és újító szándékú filmeket felsorakoztató Titanic fesztiválon a szervezők – idén először – önálló szekciót szentelnek az ír filmtermés legkiemelkedőbb alkotásainak. Kitért a budapestiek legendás filmszeretetére és a két nemzet közötti szakmai együttműködés lehetőségeire, továbbá hangsúlyozta a művészet köztámogatásának fontosságát is.

A Titanic mai programjából a Donoma című francia filmet ajánljuk, amelynek rendezője nevetségesen kis költségvetésből, gyakorlatilag egymaga hozta létre ezt az érzékeny és elgondolkodtató filmet, amely három eltérő helyzetű nő történetén keresztül az emberek közti kommunikáció és kapcsolatteremtés problémáiról szól. A filmet 15 órától vetítik a Toldiban, jelen lesz a rendező, Djinn Carrénard is.
Djinn CarrénardDjinn Carrénard
 
Akit érdekel a Száz reggel című poszt-apokaliptikus ír dráma, ma 18 órától a Toldiban még megnézheti a filmet. A vetítés után a közönség Conor Horgannel, a film rendezőjével beszélgethet.
Conor HorganConor Horgan
 
A mai programban még egy olyan film szerepel, amelynek egyik alkotója ellátogat a fesztiválra, és szívesen válaszol a kérdéseitekre. A Képszakadás című, szintén ír filmről van szó, amely 20.30-tól látható az Örökmozgóban. A maró humorú, keserédes film vakmerő közvetlenséggel szól a bűn, a bűnbánat, az erőszak és a rendezetlen családi viszonyok témájáról. A vetítést követően a producer, Martina Niland mesél a film készítésével kapcsolatos élményeiről.
Martina NilandMartina Niland

De ma is lesz éjszakai vetítés is a Toldiban: 22.30-tól a Vámpírok című bizarr vígjátékot vetítjük, amely egy Belgiumban élő diszfunkcionális vámpírcsalád dögunalmas hétköznapjaiba enged bepillantást.
VámpírokVámpírok
 
Aki pedig szakmai programra vágyik, jöjjön el 17 órára az Uránia Csortos termébe, ahol a Raindance 99 perces villámkurzusainak keretében ezúttal a VFX rejtelmeivel ismerkedhet meg.

18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
2011. április 8-16. Budapest
www.titanicfilmfest.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Judd Apatow: Staten Island királya
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
Todd Haynes: Sötét vizeken
Corneliu Porumboiu: A hegyek szigete

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés