bezár
 

film

2011. 04. 14.
Csütörtök a Titanicon: összefogás Japánért, a svéd versenyfilm és A romlás virágai
18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. április 8 – 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtök a Titanicon: összefogás Japánért, a svéd versenyfilm és A romlás virágai A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál a Haru utazása című japán versenyfilmjéhez kapcsolódva összefogást hirdet a földrengés áldozatainak megsegítésére, a nézőket 20 órára várják a film vetítésére az Urániába. A svéd versenyfilm is látható lesz ma: internetes pornó, szexuális vágyálmok, sztriptíz - egy börtönviselt, integrálódni vágyó fiatal hős története pereg majd a vásznon.
A rendelkezésére álló eszközökkel a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál is szeretné támogatni a katasztrófa sújtotta Japánt, ezért a Haru utazása című film vetítése kapcsán a Japán Alapítvánnyal együttműködve gyűjtést szerveznek a földrengés áldozatainak megsegítésére.

A fesztivál versenyprogramjában szereplő Haru utazása című japán filmet április 14-én 20 órától vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a szervezők őszintén reméljük, hogy a nézők közül lehetőségeikhez mérten minél többen adakoznak majd.

A Haru utazása egy fiatal lány és nagyapja kapcsolatán keresztül mesél olyan tradicionális japán értékekről, mint az elfogadás képessége vagy a család iránt érzett felelősség. A filmben több olyan helyszín szerepel, különösen Miyagi prefektorátusban, amely a március 11-én Japánt ért pusztító katasztrófában a föld színével lett egyenlő. A rendező, Kobajasi Maszahiro levélben kérte meg a fesztiválszervezőket, hogy a film vetítési díjának felét a földrengés és árvíz sújtotta térség lakóinak javára ajánlják fel. Üzenetét a film vetítése előtt a nézők is hallhatják. majd 

A Haru utazását még egyszer vetítik április 16-án, szombaton az Uránia nemzeti Filmszínházban.
Kobajasi Maszahiro: Haru utazásaKobajasi Maszahiro: Haru utazása

A Hullámtörők-díjért szintén versenybe szálló Vadember című svéd film ma 20 órakor , a KINO-ban kezdődő vetítésén jelen lesz a film rendezőpárosa, Martin Jern és Emil Larsson, akik rengeteg érdekes háttérinformációval szolgálhatnak a nem mindennapi történet születésének körülményeiről. 

Kim frissen szabadult a börtönből, és nem vágyik másra, csak normális, egyhangú életre. Kerüli a balhét, új munkahelyén szorgalmas munkaerő, edzi a testét, és szabadidejét barátnőjével tölti. Apja azonban, aki megrögzött bűnöző, nem tudja elfogadni, hogy Kim megváltozott. Néhány nap leforgása alatt Kim élete összefonódik három másik fiataléval. E három ember: Jesper, aki egy buszban él és internetes pornóval keresi kenyerét; a keresztény Ylva, akit szexuális vágyálmok gyötörnek; valamint Susanne, aki sztriptíztáncosnő akar lenni. Az Ő még csak tizennégy rendezői szellemi és anyagi nyomorról szóló történetüket a svéd nyár tündöklő képeivel ellenpontozzák.
Martin Jern és Emil Larsson: VademberMartin Jern és Emil Larsson: Vadember

A Titanic mai programjában szerepel még egy film, amelynek rendezőjét a körünkben köszönthetjük. A Toldiban 18.30-tól vetítik A romlás virágai című francia filmet, amely egy Párizsba érkező jómódú teheráni lány és egy francia fiú szerelmének története a 2009-es iráni lázongások idején. A lány a Twitteren és a YouTube-on követi az otthoni véres eseményeket, és ugyan a fiút hidegen hagyja a politika, kapcsolatukra könyörtelenül rányomja bélyegét a jelenkori történelem. A vetítésen jelen lesz a film rendezője, a Budapesten született, de Svédországban nevelkedett David Dusa is.
David Dusa: A romlás virágaiDavid Dusa: A romlás virágai

A TITANIC csütrötöki programja:
04.14. Csütörtök

KINO
16:00 Esős évszakok
18:00 A ház
20:00 Vadember

Örökmozgó Filmmúzeum
20:30 A Gonosz papja

Toldi Mozi
16:45 Perrier vérdíja
18:30 A romlás virágai
20:30 Carlos

Uránia Nemzeti Filmszínház
16:00 Néma csönd
18:15 Árnyékban
20:00 Haru utazása

18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
2011. április 8-16. Budapest
www.titanicfilmfest.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
Great Gerwig: Kisasszonyok

Más művészeti ágakról

Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés