bezár
 

art&design

2011. 04. 23.
Kiállítás prágai fotókból – Győrben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Prágai házjegyek címmel nyílik fotókiállítás a győri Városi Művészeti Múzeumban, az Esterházy-palotában Zachár Ottó felvételeiből – tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.
Az április 28-tól a következő hónap végéig megtekinthető tárlat létrejöttét a budapesti Cseh Centrum és a Bohemia Baráti Kör támogatásával jött létre, és Prága városának régies pompájából szolgáltat látnivalót. A középkor „olvasástudatlansága“ miatt lakosaik a szaporodó épületeket – utcanév és házszám helyett – házjegyeikről kezdték számon tartani. Ezen „jelképek“, e régi házak és az anno bennük élők sorsa közötti összefüggéseket tárta fel tavaly megjelent kötetében Holka László, „szigorúan ellenőrzött“ anekdotákkal körítve. Az azonos című kötet illusztrációiból válogatták a kiállítás anyagát – olvasható az ismertetőben.


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Agyadra megy az irodalom Agyadra megy az irodalom
Nézzünk bizakodva a múltba! – Alternatív Trianon. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Fehér Renátó. Cser Kiadó, 2020.
Bodor Ádám – Sinistra körzet
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés