bezár
 

art&design

2011. 05. 05.
Flow – Áramlás
Révész Ákos önálló kiállítása a Kertész29 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem mindennapi "Flow" élményben, a hétköznapi rohanásból kikapcsolt, elengedett, átszellemült megélés tapasztalatában lehet része annak, aki ellátogat május 14-én, szombaton a VII. kerületben található Kertész29 Galériába.
Révész Ákos az elmúlt négy év alatt készült három festményciklusán viszi végig az érdeklődőket Horváth Tamás és Vásáry André segítségével. Az első sorozat címe : Föld, Víz és Levegő, a második sorozat a Tejút címet kapta, a harmadik pedig a kiállítás címét is adó FLOW-Áramlás. Vásáry André előadásában az egyes ciklusokhoz kötődő dalok hangzanak el, melyekkel azt a bizonyos flow élményt teszi teljessé a látogatók számára.
Révész Ákos képe
A Flow egy pszichológiai jelenség elmélete, melyet Csíkszentmihályi Mihály fogalmazott meg. „ Amikor folyóparton ülünk, és figyeljük az elhaladó vizet, megláthatjuk a flow szépségét működés közben. A víz természetesen áramlik és mozog biztos irányban. Energiája, ereje, bizonyossága van, ebből a kombinációból nyugalom és a világgal való egység érzete árad.”

Ennek az egységnek a keresése vonul végig a három festménycikluson. A Föld, Víz és Levegő képei, mint kaleidoszkópszerű töredezett fragmentumok állnak össze egy egésszé. A Tejút ciklusban megjelenő néhol rejtőzködő, időnként elénk „lépő” angyalok a velünk élő, de távoli lelkek megjelenései, idézve a múltat és a jövőt. A FLOW- Áramlás sorozat a sötétből előtörő fényt, az időtlenség mélységét jeleníti meg. Azt az éltető fényt, mely elvisz bennünket a hömpölygő Áramlásba.

A kiállítás május 14-én, szombaton 16:00-kor nyílik.
Megtekinthető május 27-ig keddtől péntekig: 11:00- 18:00-ig, valamint szombaton: 12:00- 18:00-ig.
A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


Más művészeti ágakról

Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
A Lehetnék bárki című antológiáról
Judd Apatow: Staten Island királya
színház

ínház a oronav özepén (2) ínház a oronav özepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés