bezár
 

zene

2011. 06. 30.
VOLT Fesztivál: kerekasztal a digitális megújulásról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az innovációt említette lehetséges kitörési pontként a soproni VOLT Fesztiválon csütörtök délután a digitális megújulásról rendezett kerekasztal minden résztvevője.
Az infokommunikációs innovációban a kilencvenes években még meglévő előnyt "ügyetlen szakpolitizálással" nagyrészt sikerült "elhülyéskedni", pedig ez olyan terület, amellyel az országot ki lehet mozdítani jelenlegi helyzetéből - hangoztatta Gerényi Gábor, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnökségi tagja.

Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár arról beszélt, az állam nem beleszólni akar a terület történéseibe, hanem segítő terepet nyújtani, hogy az onnan kinövő újdonságok segítsék az egész ország boldogulását. Mint megjegyezte, kormányzati szándék van arra, hogy a ciklus végére szinte teljesen száműzzék a papírt a közigazgatás egyes területeiről, az alkotmány pedig célként tűzi ki az újítások alkalmazását.
Hozzátette: a világ amúgy is ebbe az irányba halad, az állam feladata elismerni és ösztönözni ezt.

"A közönség általában kifejezetten jól fogadja az újdonságokat" - jegyezte meg a nóvumok fesztiválokon megjelenéséről Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezető igazgatója. Kitért arra, hogy amikor rendezvényeiken a készpénzfizetés megszüntetéséről döntöttek, akkor is csak a kereskedők fogalmaztak meg aggályokat.

Gerényi Gábor felvetésére, hogy napjainkra vége a hagyományos adatbiztonságnak, mivel az emberek mindent megosztanak magukról az interneten, Gerendai Károly kifejtette: más módon, de eddig is sokan csináltak "hülyeséget", mivel nem tudatosították magukban, hogy amikor bizalmas, személyes ügyeket beszélnek ki, mást is elér az információ.

A szervezők közlése szerint a szerdai nyitónap estéjére elfogytak a VOLT fesztiválbérletek.

A VOLT Fesztivál történetében először fordult elő, hogy az első nap estéjén elfogyott a kiadható 15 ezer bérlet. Mostantól csak napijegyet lehet venni - írta közleményében a rendezvény sajtóirodája, megemlítve, hogy az esemény első napján 21 ezren látogattak a fesztiválra.

A keddi sajtóbejáráson azt közölték a szervezők, hogy a tavalyi 84-85 ezer után 90 ezernél több látogatóra számítanak, a péntek és a szombat este pedig "teltház-gyanús".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

David Trippett zenetörténész Liszt Ferenc operatöredékéről
Palojtay János doktori koncertjéről
A pécsi Quartet L'azz formációról

Más művészeti ágakról

gyerek

Megjelent Dániel András 20. Kufli-kötete
irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés