bezár
 

art&design

2011. 12. 20.
Interaktív Kiállítási Központ Győrben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Márciusban nyílik a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrött. A Magyarországon egyedülálló tematikájú tudományos játszótér a közlekedést, a járműipart és a mozgás fizikáját mutatja be XXI. századi színvonalon.
"A központban a tudomány, a gazdaság és a legkorszerűbb technika találkozik. A kiállítás lehetőséget nyújt a legújabb ipari és tudományos megoldások megismerésére és kipróbálására interaktív eszközök segítségével - mondta Borkai Zsolt polgármester kedden Győrött sajtótájékoztatón.

A Mobilis küldetése, hogy megszerettesse a természettudományokat a fiatalokkal, népszerűsítse a műszaki pályákat, és orientálja a 10-19 éves korosztály pályaválasztását.

A bemutató központ a Széchenyi István Egyetem területén, a Mosoni-Duna szomszédságában létesül, a beruházás a végéhez közeledik. Épülete "ívháromszög" formájú, kiállítóterének belmagassága két szintnek felel meg.

A földszinten kapnak helyet egyebek között a konferenciatermek és a digitális könyvtár. A háromszintes, 2737 négyzetméteren elhelyezkedő épület lapos tetejét szabadtéri bemutatók tartására teszik alkalmassá.

A projekt megvalósításához csaknem 1,7 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a győri önkormányzat, amely ehhez mintegy 200 millió forint önrésszel járult hozzá.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

Ludwig 30 Ludwig 30
Beszámoló a Ludwig Múzeum sajtótájékoztatójáról
art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára
art&design

Tértudat Tértudat
Interjú Tillmann Józseffel a térhasználat európai és nem európai hagyományairól

Más művészeti ágakról

építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban
A HUBBY a B32 Galéria és Kultúrtér színháztermében
A MI kapcsolata a művészetekkel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés