bezár
 

art&design

2011. 12. 20.
Interaktív Kiállítási Központ Győrben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Márciusban nyílik a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrött. A Magyarországon egyedülálló tematikájú tudományos játszótér a közlekedést, a járműipart és a mozgás fizikáját mutatja be XXI. századi színvonalon.
"A központban a tudomány, a gazdaság és a legkorszerűbb technika találkozik. A kiállítás lehetőséget nyújt a legújabb ipari és tudományos megoldások megismerésére és kipróbálására interaktív eszközök segítségével - mondta Borkai Zsolt polgármester kedden Győrött sajtótájékoztatón.

A Mobilis küldetése, hogy megszerettesse a természettudományokat a fiatalokkal, népszerűsítse a műszaki pályákat, és orientálja a 10-19 éves korosztály pályaválasztását.

A bemutató központ a Széchenyi István Egyetem területén, a Mosoni-Duna szomszédságában létesül, a beruházás a végéhez közeledik. Épülete "ívháromszög" formájú, kiállítóterének belmagassága két szintnek felel meg.

A földszinten kapnak helyet egyebek között a konferenciatermek és a digitális könyvtár. A háromszintes, 2737 négyzetméteren elhelyezkedő épület lapos tetejét szabadtéri bemutatók tartására teszik alkalmassá.

A projekt megvalósításához csaknem 1,7 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a győri önkormányzat, amely ehhez mintegy 200 millió forint önrésszel járult hozzá.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne tegyétek reám... Ne tegyétek reám...
Havas Ádám nyitóbeszéde Trapp Dominika kiállításához
art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről
Guy Ritchie: Úriemberek


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés