bezár
 

art&design

2012. 10. 22.
Lekvárfőzés a szentendrei skanzenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lekvárfőzéssel és -kóstolóval, kamrapolcok díszítésével és kiskerti szaktanácsadással is várja a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum a látogatókat október 23-án.
A Skanzen keddi programja során bemutatkozik Bogyoszló hagyományőrző közössége, népzenei előadásaikkal többször is találkozhat a közönség a nap folyamán - mondta el az MTI-nek Kecskés Noémi, a múzeum sajtóreferense.
   
A lekvárkészítés mellett ízes süteményeket, sőt zöldparadicsomból készült lekvárt is kóstolhatnak a látogatók, a kézműves foglalkozásokon pedig többek között famegmunkálással, a kamrapolcokat díszítő csíkok hímzésével és befőttesüvegek dekorálásával is megismerkedhetnek az érdeklődők a Népművészet Mesterei segítségével. 
   
A tanyasi élet pillanatai közül egyebek mellett gyapjúmosással, állatbehajtással, terelésbemutatóval találkozhatnak a vendégek, akik megtudhatják azt is, hogy mi az a juhászelszámoltatás.
   
A nap folyamán várják azokat a városiakat is, akik most szeretnének belevágni kiskertjük kialakításába. A tanácsadás során a kezdő gazdák megtudhatják, hogy milyen szempontrendszer szerint alakítsák ki a kiskertet, milyen növénybetegségek fenyegetik a palántákat és hogy milyen növényeket érdemes együtt ültetni.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

irodalom

Közép-európai kapcsolataink Közép-európai kapcsolataink
A Helikon Irodalomtudományi Szemle 2019/3-as számának bemutatója
irodalom

Egy szamosújvári polgár karikatúrája Egy szamosújvári polgár karikatúrája
Törös Tivadar Áfgánistán Vártán levelei című tárcagyűjteménye elé (Romanika Kiadó, Budapest, 2019.)
irodalom

Fantomsorsok Fantomsorsok
Bjarte Breiteig: Fantomfájások, Noran Libro, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés