bezár
 

art&design

2012. 10. 22.
Lekvárfőzés a szentendrei skanzenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lekvárfőzéssel és -kóstolóval, kamrapolcok díszítésével és kiskerti szaktanácsadással is várja a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum a látogatókat október 23-án.
A Skanzen keddi programja során bemutatkozik Bogyoszló hagyományőrző közössége, népzenei előadásaikkal többször is találkozhat a közönség a nap folyamán - mondta el az MTI-nek Kecskés Noémi, a múzeum sajtóreferense.
   
A lekvárkészítés mellett ízes süteményeket, sőt zöldparadicsomból készült lekvárt is kóstolhatnak a látogatók, a kézműves foglalkozásokon pedig többek között famegmunkálással, a kamrapolcokat díszítő csíkok hímzésével és befőttesüvegek dekorálásával is megismerkedhetnek az érdeklődők a Népművészet Mesterei segítségével. 
   
A tanyasi élet pillanatai közül egyebek mellett gyapjúmosással, állatbehajtással, terelésbemutatóval találkozhatnak a vendégek, akik megtudhatják azt is, hogy mi az a juhászelszámoltatás.
   
A nap folyamán várják azokat a városiakat is, akik most szeretnének belevágni kiskertjük kialakításába. A tanácsadás során a kezdő gazdák megtudhatják, hogy milyen szempontrendszer szerint alakítsák ki a kiskertet, milyen növénybetegségek fenyegetik a palántákat és hogy milyen növényeket érdemes együtt ültetni.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Au revoir, Au Revoir! Au revoir, Au Revoir!
Véget ért a fotókiállítás a BTM Vármúzeumában
art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel: A soványság fétise Helyzetjel: A soványság fétise
Avagy tényleg a soványság váltja ki a férfiban a merevedést?
irodalom

Közép-európai kapcsolataink Közép-európai kapcsolataink
A Helikon Irodalomtudományi Szemle 2019/3-as számának bemutatója
(Utóhang egy kerekasztal-beszélgetéshez)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés