bezár
 

art&design

2012. 11. 19.
Uniós ötletpályázat formatervezőknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dizájn-ötletpályázaton mutathatják be formatervezők és formatervező szakos egyetemi hallgatók innovatív terveiket a használt, illetve a maradék anyagok újrahasznosítására - közölte a Nyugat-magyarországi Egyetem az MTI-vel.
Az Európai Unió egészére kiírt pályázaton a magyar indulók dizájnterveit a projektben részt vevő soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem összegyűjti, és a bécsi Design Austriához, a zsűrizés helyszínére továbbítja - mondta Walter Katalin, az egyetem technológia transzfer irodájának vezetője az MTI-nek hétfőn. 
   
A Redesign+ Award 2013 elnevezésű pályázatra 2013. január 31-ig olyan termékötletekkel jelenhetnek meg az indulók, amelyek használt vagy maradék anyagból, ipari nyersanyagokból vagy termékekből készülnek, és amelyek új funkciót kapnak, új értéket képviselnek. Pályázni lehet háztartás és lakás, továbbá ajándéktárgyak és kiegészítők, ékszer és divat, valamint mobilitás és nyilvános terek témakörben. A nyertesek kategóriánként ezer euró pénzjutalomban részesülnek. 
   
A pályázatot az EU Ausztria és Magyarország közötti határon átnyúló együttműködési programja keretében hirdetik meg. A díjak átadására jövő nyáron kerül sor. A díjazott alkotásokból Bécsben és Sopronban kiállítás nyílik. 
   
A legsikeresebb tervek megvalósítását és piacra jutását is segíti a projekt. Az előállításba szociális foglalkoztató üzemeket akarnak bevonni, mivel a programnak az is célja, hogy hozzájáruljon a ezen intézmények piacképességének javításához. 
   
A projektben magyar részről a Savaria-Rehab Team Nonprofit Kft., továbbá az Europa Nova Kft. és a formatervezők képzését is folytató Nyugat-magyarországi Egyetem vállalt partnerséget.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Interjú Baráth Emőke énekművésszel a hazai és a külföldi éneklés hatásmechanizmusáról, koncerttermekről és operaszínpadokról, valamint marketinglehetőségekről
Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés