bezár
 

art&design

2012. 11. 19.
Uniós ötletpályázat formatervezőknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dizájn-ötletpályázaton mutathatják be formatervezők és formatervező szakos egyetemi hallgatók innovatív terveiket a használt, illetve a maradék anyagok újrahasznosítására - közölte a Nyugat-magyarországi Egyetem az MTI-vel.
Az Európai Unió egészére kiírt pályázaton a magyar indulók dizájnterveit a projektben részt vevő soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem összegyűjti, és a bécsi Design Austriához, a zsűrizés helyszínére továbbítja - mondta Walter Katalin, az egyetem technológia transzfer irodájának vezetője az MTI-nek hétfőn. 
   
A Redesign+ Award 2013 elnevezésű pályázatra 2013. január 31-ig olyan termékötletekkel jelenhetnek meg az indulók, amelyek használt vagy maradék anyagból, ipari nyersanyagokból vagy termékekből készülnek, és amelyek új funkciót kapnak, új értéket képviselnek. Pályázni lehet háztartás és lakás, továbbá ajándéktárgyak és kiegészítők, ékszer és divat, valamint mobilitás és nyilvános terek témakörben. A nyertesek kategóriánként ezer euró pénzjutalomban részesülnek. 
   
A pályázatot az EU Ausztria és Magyarország közötti határon átnyúló együttműködési programja keretében hirdetik meg. A díjak átadására jövő nyáron kerül sor. A díjazott alkotásokból Bécsben és Sopronban kiállítás nyílik. 
   
A legsikeresebb tervek megvalósítását és piacra jutását is segíti a projekt. Az előállításba szociális foglalkoztató üzemeket akarnak bevonni, mivel a programnak az is célja, hogy hozzájáruljon a ezen intézmények piacképességének javításához. 
   
A projektben magyar részről a Savaria-Rehab Team Nonprofit Kft., továbbá az Europa Nova Kft. és a formatervezők képzését is folytató Nyugat-magyarországi Egyetem vállalt partnerséget.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hantai és Pécs. Hantai Simon alkotásai a Janus Pannonius Múzeum Képző- és Iparművészeti Osztályának gyűjteményében
Interjú Fürjesi Csaba képzőművésszel Humánszinkron című tárlatáról, alkotói módszerről, művésztelepi életről és jövőbeni tervekről
art&design

Interjú Szalai Dániel képzőművésszel és fotográfussal az edukáció nyújtotta infrastruktúráról és kísérletezési lehetőségekről, kritikai alapállásról és a média fontosságáról
art&design

Szalay Péter 41. születésnapját ünneplő kiállításáról

Más művészeti ágakról

Simonyi Cecília kiállításmegnyitóval egybekötött bemutatója
Károlyi Csaba: Egy teljes év Jelenkor Kiadó, Budapest, 2022.
irodalom

A Goethe-Institut Budapest nőnapi beszélgetése feminizmusról és identitásról
irodalom

Bemutatták a „fényem nő: magam termelem” – Biopoétika a 20-21. századi magyar lírában, valamint A lírai hang túloldalai – József Attila-olvasatok című köteteket


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés