bezár
 

art&design

2013. 07. 28.
Művészetek Völgye - Márta: jót tett a fesztiválnak a visszatérés a kezdetekhez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A visszatérés a kezdetekhez jót tett a Művészetek Völgyének - mondta Márta István vasárnap az MTI-nek. A fesztiváligazgató elégedett az első három nappal, amely alapján nagyobb a rendezvény látogatottsága, mint tavaly volt.
Vasárnap kényelmesen, tolongás nélkül lehetett élvezni a fesztivál programjait, kivéve, ha az igazán népszerű programhelyszínekre akart bejutni a látogató. Ilyen - mint az elmúlt években mindig - a Kaláka-udvar, ahol minden talpalatnyi hely elkel akár Geszti Péter a vendég, akár gyermekkoncert zajlik. De töretlen a népszerűsége a Hobo Clubnak és Palya Bea Palya-udvarának is.

Az évek során változtak a kapolcsi porták: némelyik megszűnt, másutt újak nyíltak, így történt idén is. A forró napokon a pataknak van a legnagyobb sikere, amely éppen a fesztiváltér közepét szeli ketté.

Márta István az MTI tudósítójának a helyszínen vasárnap elmondta, elégedett az első három nappal, a hűséges fesztiválozóknak is köszönhetően a tavalyihoz képest 10-15 százalékkal nőtt a rendezvény látogatottsága. Nagy sikert arattak a komolyzenei koncertek a kapolcsi katolikus templomban és a Baranya megyei zenészek a Muharay-színpadon - tette hozzá.

"Örömmel konstatálom, hogy amit célul tűztünk ki, hogy egy mosolygós fesztivált csináljunk, teljesült" - fogalmazott Márta István.

A fesztivál a jövő héten is - egészen augusztus 4-ig - várja a közönséget koncertekkel, irodalmi, népművészeti programokkal Kapolcs mellett és Taliándörögdön; az utóbbi helyszínen a református templomban és az Ősök házában lesznek programok, és a hagyományokhoz híven Szőke András is megtartja "osztályfőnöki óráit".

A Művészetek Völgye fesztivált már tavaly is családiasabb hangulatban, a korábbiaknál jóval kisebb költségvetésből rendezték meg. Akkor 120 ezren voltak kíváncsiak a rendezvényre.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne tegyétek reám... Ne tegyétek reám...
Havas Ádám nyitóbeszéde Trapp Dominika kiállításához
art&design

Comoedia mundi Comoedia mundi
Ante Vukov Lupus, a Bosch+Bosch csoport legifjabb tagja*
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A blöffben nem hiszek A blöffben nem hiszek
Interjú Szűcs Attilával az alkotási folyamatról, a galériák szerepéről, hazai és külföldi művészeti terekről
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés