bezár
 

építészet

2008. 11. 12.
Odaítélték a Média Építészeti Díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy visegrádi táborépület, a keszthelyi láp revitalizációjának és látogatóközpontjának terve, egy pécsi családi ház és egy budafoki aszimmetrikus víztorony kapta meg idén a Média Építészeti Díját - közölte a szervező Építészfórum Kft.
A negyedik alkalommal kiadott elismerést kedden, éjszakába nyúló nyilvános zsűrizés keretében a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza közönsége előtt ítélte oda a média képviselőiből álló grémium. A közönség az építészfórum.hu-n és az index.hu hírportálon adhatta le szavazatait a két kategóriában: a legjobbnak tartott építészeti tervre, illetve megvalósult épületre.

Mint azt Könyves Viktor szervező, az Építészfórum Kft. marketingvezetője elmondta, idén összesen 37 elkészült épülettel és 29 tervvel pályáztak a díjra. Az építészfórum.hu látogatóinak szavazatai alapján ezek közül 7 tervet és 7 megvalósult projektet választottak ki - ezek kerültek a második körben a közönség és a zsűri elé.

Az építészfórum.hu szakmai olvasói - akik két héten keresztül adhatták le szavazataikat - Páricsy Zoltán visegrádi, mogyoróhegyi táborépületének tervét juttatták az első helyre a közönségszavazáson. Az index.hu szavazói egy napon át voksolhattak a legjobb megvalósult épületre. Tetszésüket az utóbbi évekhez hasonlóan egy kisebb lakóépület nyerte el: Keller Ferenc pécsi családi háza magasan verte a mezőnyt.

Az újságírókból álló zsűri a terv kategóriában Gerzsenyi András - korábban Hauszmann-díjjal jutalmazott - diplomamunkáját, A keszthelyi láp revitalizációja és látogatóközpont című tervet ítélte a legjobbnak.

A megépült projektek esetében holtverseny alakult ki két tervezőcsapat között, így idén ebben a kategóriában két díjat is kiadtak: az egyiket Kolossa József és Perényi Tamás Budafoki aszimmetrikus víztorony című munkájáért, a másikat pedig Keller Ferenc - az index. hu olvasóinak közönségdíjával is jutalmazott - pécsi családi házáért.

A Rózsa Péter (MTV - Kultúrház) vezette zsűriben Csontos Györgyi (Hír TV), Földes András (index.hu), Vajna Tamás (HVG), Sümegi Noémi és Devich Márton (Heti Válasz), Szalai Anna (Népszabadság), valamint Dániel András (Figyelő) kapott helyet, a nyilvános zsűrizésen a döntős pályázatok szakmai bírálatát Martinkó József (hg.hu) és Wesselényi Garay Andor (Átrium) végezte.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
építészet

A többléptékű város nyomában A többléptékű város nyomában
Smart city és azon túl
építészet

A modernizmus és a múlt illúziója A modernizmus és a múlt illúziója
Építészeti körtúra az ezerarcú Barcelonában
építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott

Más művészeti ágakról

Halmai Tamás Kint lények járnak című kötetének bemutatója
Mire ez a nap véget ér – könyvbemutató
Ultraviolet a Netflixen 
irodalom

Huszonegyedik #15 Huszonegyedik #15
A jövőből jövő lövő


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés