bezár
 

építészet

2008. 11. 12.
Odaítélték a Média Építészeti Díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy visegrádi táborépület, a keszthelyi láp revitalizációjának és látogatóközpontjának terve, egy pécsi családi ház és egy budafoki aszimmetrikus víztorony kapta meg idén a Média Építészeti Díját - közölte a szervező Építészfórum Kft.
A negyedik alkalommal kiadott elismerést kedden, éjszakába nyúló nyilvános zsűrizés keretében a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza közönsége előtt ítélte oda a média képviselőiből álló grémium. A közönség az építészfórum.hu-n és az index.hu hírportálon adhatta le szavazatait a két kategóriában: a legjobbnak tartott építészeti tervre, illetve megvalósult épületre.

Mint azt Könyves Viktor szervező, az Építészfórum Kft. marketingvezetője elmondta, idén összesen 37 elkészült épülettel és 29 tervvel pályáztak a díjra. Az építészfórum.hu látogatóinak szavazatai alapján ezek közül 7 tervet és 7 megvalósult projektet választottak ki - ezek kerültek a második körben a közönség és a zsűri elé.

Az építészfórum.hu szakmai olvasói - akik két héten keresztül adhatták le szavazataikat - Páricsy Zoltán visegrádi, mogyoróhegyi táborépületének tervét juttatták az első helyre a közönségszavazáson. Az index.hu szavazói egy napon át voksolhattak a legjobb megvalósult épületre. Tetszésüket az utóbbi évekhez hasonlóan egy kisebb lakóépület nyerte el: Keller Ferenc pécsi családi háza magasan verte a mezőnyt.

Az újságírókból álló zsűri a terv kategóriában Gerzsenyi András - korábban Hauszmann-díjjal jutalmazott - diplomamunkáját, A keszthelyi láp revitalizációja és látogatóközpont című tervet ítélte a legjobbnak.

A megépült projektek esetében holtverseny alakult ki két tervezőcsapat között, így idén ebben a kategóriában két díjat is kiadtak: az egyiket Kolossa József és Perényi Tamás Budafoki aszimmetrikus víztorony című munkájáért, a másikat pedig Keller Ferenc - az index. hu olvasóinak közönségdíjával is jutalmazott - pécsi családi házáért.

A Rózsa Péter (MTV - Kultúrház) vezette zsűriben Csontos Györgyi (Hír TV), Földes András (index.hu), Vajna Tamás (HVG), Sümegi Noémi és Devich Márton (Heti Válasz), Szalai Anna (Népszabadság), valamint Dániel András (Figyelő) kapott helyet, a nyilvános zsűrizésen a döntős pályázatok szakmai bírálatát Martinkó József (hg.hu) és Wesselényi Garay Andor (Átrium) végezte.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

A Magyar Zene Háza nyerte el a „Világ Legjobb Zenei Célú Fejlesztése” díjat
Az amerikai Music Cities Awards a legjobbnak minősítette a készülő épületet
építészet

A többléptékű város nyomában A többléptékű város nyomában
Smart city és azon túl
építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban

Más művészeti ágakról

art&design

Archivált otthonaink Archivált otthonaink
„Mikhail Bushkov & Olga Bushkova «ZRH»” című kiállításukról
színház

Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell
A Szavalóverseny 3. része a Katona K:ortárs-sorozatában
gyerek

Zseblámpás könyvek: új könyvsorozat a Pagonytól
Első egyedül olvasós könyvek 7-10 éves gyerekeknek


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés