bezár
 

art&design

2014. 02. 15.
Budapesten lép fel a koreai Do Dance táncegyüttes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A koreai Do Dance táncegyüttes Az ecset énekel, a tus táncol című performansza látható a Koreai Kulturális Központban február 20-án Budapesten.
A 6 részből álló előadás koreai tradicionális, modern és kreatív táncmozdulatokkal jeleníti meg a Koreát jelképező műfajokat és történeteket. A táncegyüttes különlegessége, hogy gesztusaikkal és mozdulataikkal azokat az érzelmeket is megjelenítik, amelyeket az adott pillanatban éreznek.

Professzionális mozgásuk pedig azt az illúziót kelti a nézőkben, mintha nem is színielőadást, hanem filmet néznének. Kosztümjeik önmagukban is művészi alkotások, amelyeket az együttes tagjai készítettek hagyományos koreai hanji papírból - olvasható a Koreai Kulturális Központ MTI-hez eljuttatott közleményében.

A művészeti határokat átlépő formáció 4 tagú, előadásaikban ötvözik a kalligráfia, a tánc és a videoművészet elemeit, amelyekkel mély filozófiai gondolatokat közölnek.

A táncelőadással egy időben nyílik a fény festőművészeként híressé vált Bang Hai Ja tárlata A fény tánca címmel. Az 1937-es szöuli születésű művész a koreai absztrakt festők első generációjához tartozik, a koreai kortárs művészet egyik kiemelkedő alakja, aki 1961 óta Franciaországban él és alkot. A kiállítás március 20-ig látogatható.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
Danny Boyle: Yesterday
színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
A zuhanás sokkja a MáSzínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés