bezár
 

építészet

2009. 01. 05.
Magyar jelöltek: Mies van der Rohe díj 2009
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar jelöltek: Mies van der Rohe díj 2009 A barcelonai Mies van der Rohe alapítvány közzétette az idei kortárs építészetért díjra jelölt 340 alkotás listáját, köztük hét magyar tervezőiroda munkáját.
Az idei Mies van der Rohe díj magyarországi nevezettjeinek kiválasztására az alapítvány Finta Sándort (Kortárs Építészeti Központ / KÉK) kérte fel. Az alapítvány a konceptuálisan, esztétikailag és technikailag kimagasló munkákat díjazza. Az első helyezett díjazásán túl a nevezettek közül egy ún. különösen figylemre méltó, feltörekvő építész (Emerging Architect Special Mention) is kiválasztásra kerül, a további kiemeltek pedig helyet kaphatnak a katalógusban, illetve a kapcsolódó kiállításon, olvasható a KÉK honlapján.


A magyar nevezettek, Sugár Péter, ifj. Benczúr László (Lánchíd 19 Design Hotel, Budapest), Zoboki Gábor, Oláh Éva, Tóth Zoltán (Richter Gedeon Kémiai Kutató és Irodaépület, Budapest), Bodrossy Attila és Czigány Tamás (Építész Műteremház, Győr), Kiss Gyula, Járomi Irén (Kortárs Művészeti Központ, Paks), Nagy Tamás (Szentháromság Tempolm, Gödöllő), Kis Péter (Önkormányzati lakóépület, Budapest), Turányi Gábor, Turányi Bence (Kopaszi gát, Budapest) munkáit az alapítvány honlapján lehet megnézni, további 333 európai építész munkái között. Olyan ismert építészek házai mellett, mint Chipperfield, Himmelb(l)au, Perrault, Fuksas, Calatrava, Aires Mateus, rengeteg érdekes munkát találhatunk régiónkból is. (1-1 képet galériáinkban is megtalálnak, az elsőben a hazai, a másodikban a külföldi munkákból válogattunk.)nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Kincset érő kerámia Kincset érő kerámia
A Zsolnayak építészeti öröksége Budapesten
építészet

A kontempláció keretében A kontempláció keretében
Kis Péter Meditációs pavilonjáról
építészet

A Magyar Zene Háza nyerte el a „Világ Legjobb Zenei Célú Fejlesztése” díjat
Az amerikai Music Cities Awards a legjobbnak minősítette a készülő épületet
építészet

A modernizmus és a múlt illúziója A modernizmus és a múlt illúziója
Építészeti körtúra az ezerarcú Barcelonában

Más művészeti ágakról

irodalom

Pszt! Az Öreg Banda játszik! Pszt! Az Öreg Banda játszik!
A Margó Fesztiválon mutatták be Kollár-Klemencz László Öreg Banda című regényét
színház

Szentivánéj a Pasaparkban Szentivánéj a Pasaparkban
A Pintér Béla és Társulata Marshal Fifty-Six cím előadásáról
Misima Jukio-Forte Társulat-Szkéné: Az égő ház
irodalom

Van bennünk rózsa Van bennünk rózsa
A Margó Fesztiválon mutatták be Danyi Zoltán A rózsákról című regényét (Magvető Kiadó, 2021)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés