bezár
 

építészet

2009. 01. 05.
Magyar jelöltek: Mies van der Rohe díj 2009
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar jelöltek: Mies van der Rohe díj 2009 A barcelonai Mies van der Rohe alapítvány közzétette az idei kortárs építészetért díjra jelölt 340 alkotás listáját, köztük hét magyar tervezőiroda munkáját.
Az idei Mies van der Rohe díj magyarországi nevezettjeinek kiválasztására az alapítvány Finta Sándort (Kortárs Építészeti Központ / KÉK) kérte fel. Az alapítvány a konceptuálisan, esztétikailag és technikailag kimagasló munkákat díjazza. Az első helyezett díjazásán túl a nevezettek közül egy ún. különösen figylemre méltó, feltörekvő építész (Emerging Architect Special Mention) is kiválasztásra kerül, a további kiemeltek pedig helyet kaphatnak a katalógusban, illetve a kapcsolódó kiállításon, olvasható a KÉK honlapján.


A magyar nevezettek, Sugár Péter, ifj. Benczúr László (Lánchíd 19 Design Hotel, Budapest), Zoboki Gábor, Oláh Éva, Tóth Zoltán (Richter Gedeon Kémiai Kutató és Irodaépület, Budapest), Bodrossy Attila és Czigány Tamás (Építész Műteremház, Győr), Kiss Gyula, Járomi Irén (Kortárs Művészeti Központ, Paks), Nagy Tamás (Szentháromság Tempolm, Gödöllő), Kis Péter (Önkormányzati lakóépület, Budapest), Turányi Gábor, Turányi Bence (Kopaszi gát, Budapest) munkáit az alapítvány honlapján lehet megnézni, további 333 európai építész munkái között. Olyan ismert építészek házai mellett, mint Chipperfield, Himmelb(l)au, Perrault, Fuksas, Calatrava, Aires Mateus, rengeteg érdekes munkát találhatunk régiónkból is. (1-1 képet galériáinkban is megtalálnak, az elsőben a hazai, a másodikban a külföldi munkákból válogattunk.)nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Gerendából lombkorona Gerendából lombkorona
junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán
építészet

Látkép-betekintő Látkép-betekintő
Kis szelet a Látkép 2021 - Művészettörténeti Fesztiválból
építészet

Utca Londonban Utca Londonban
Zed Nelson The Street című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Beischer-Matyó Tamás válaszol
Piros Vera Eltévesztettem drágám című könyvének bemutatója
Ridley Scott: A Gucci-ház
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés